torsdag 13 november 2008

Burn baby burn.

Idag har gasgubben varit här och kollat upp vår (gaseldade) värmepanna och de två fejkade gasbrasorna i vardags/familjerummet där nere. Morfar hånskrattar åt såna.

Typ såna som på bilden alltså. Vi hade aldrig valt den stilen själva. Men vi kan leva med dom. För 'fire place' måste man ha om man bor i UK tydligen.
Vi har flirtat med tanken på att installera en riktig vedeldad kamin (mys!) men det är bökigt och svårt att få tillstånd.

Min familj var så himla oroliga över det här med gasen precis när jag flyttade över. Gasen! Den farliga gasen!
Att man sen är mer eller mindre uppvuxen i en death trap till husvagn glömde dom visst bort.

Nu skulle jag aldrig kunna tänka mig elektriska spisplattor igen. Vi hade elhäll i gamla skolhuset där vi hyrde och fy fan vad dålig mat vi lagade helt plötsligt. Man kan ju inte börna på.

5 kommentarer:

Tre stycken sa...

Gas är bra, det känns "proffsigt". Har ni gasugn också? Det kan vara lite lurigare har jag fått för mig, svårare att få fin 'yta'.

Anonym sa...

P undrar om ni has koldioxidvarnare installerat nu också? (Engelsmannen i Sverige börjar bli orolig över gas, alltså, spännande vändning)...

Ha ha ha, skrattat TUTT

New Kid on the Blog sa...

Sambon tjatar om gaaaaas, jag säger att det tog vi bort på 50-talet då vi gick in i en modernare tid. Men visst sjutton är det stil att laga mat över en ljusblå liten låga. De flesta gasspisar jag "bott med" i England har dock varit ganska temperamentsfulla.

Min ordverifierning nedan förresten...turdisms? Hundbajsigheter? Någon som försöker säga mig något?

30-nånting sa...

Haha, jag förstår rädslan för gasen. Har den själv. Och är, precis som du, uppvuxen i en death trap till segelbåt.

Amanda sa...

Tre stycken, nej själva ugnen är el och det gillar vi. Framför allt låter det ju så äckligt att maten skulle "grillas i gas" (fast så är det ju inte).

Tutt, nej ingen varnare men tack för omtanken. Gasgubben gav 'all clear' och så länge man kollar't en gång om året så?

NKOTB, stackars sambon, hehe. Det ÄR enklare/snabbare/bättre med gasplattor! Fast lurigt om man har på 'lågt' och en vindpust blåser ut lågan.

30-nånting, ja herregud som man levde farligt. När vi gjorde nattkörningar bäddade mor & far i hela baksätet år mig, som en lyxdivan. Bälte? Nope.