torsdag 6 november 2008

Grattis Harlequin

(ie Mills & Boon) som fyller 100 i år.
Denna vecka ser jag fram emot dramadokumentären '100 Years of Consuming Passion', om tre kvinnoöden som påverkades av fenomenet, samt 'How to write a Mills & Boon', om när författaren Stella Duffy försökte skriva en. (Det var tydligen ursvårt.)


Tror aldrig jag läst nån men en bok säljs var tredje sekund i världen så nog är det ett vinnande koncept. Däremot läste jag en del Isfolket och Kalla Kårar (no shit?) och det är ju lite samma sköna pulp fiction-formula. Eller litteraturens motsvarighet till smågodis som jag säger.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Isfolket....
Mmmm....
Nu pratar du med kvinna som läste alla 47 (!) delarna av Isfolket, och som någonstans fortfarande djupt därinne lite naivt tror att hon ska döpa sin två ofödda döttrar till Sol och Liv (så sno inte mina namn nu, Amanda!)

Kanske gör min besatthet av Isfolket också att jag alltid varit väldigt svag för norrmän...
Hm...

...Filosoferar TUTT.

adrenalin sa...

När jag jobbade på hemtjänst gick jag hos en tant som skröt om att hon läste två böcker om dagen. Det visade sig vara harequinböcker, ganska sött tyckte jag. Själv har jag varit en sucker för isfolket...

Amanda sa...

Isfolket är en modern klassiker helt enkelt. Mycket originellt och atmosfäriskt och sexigt och lättuggat OCH 'spooky shit' = what's not to like?!

>Det visade sig vara harequinböcker, ganska sött tyckte jag.

Cute.

30-nånting sa...

Isfolket ja, jag samlar ju till och med på de där. Har dock varit lite övermätt på dem ett tag (man kan lätt bli det) men tänker att det duger gott åt en kvinna i amningskoma...

Ett antal Harlequin har jag också tryckt i mig i mina dagar. Min faster prenumererade. Den bästa var om kvinnan som blev kidnappad i öknen av en beduinprins. I ett vackert tält blev hon förförd och fick uppleva ett sprakande fyrverkeri...

Oh, the romance!

Amanda sa...

"fick uppleva ett sprakande fyrverkeri..."

Hehe, underbar metafor.

Marie sa...

Idag fick jag ett härligt Adlibris-paket i brevlådan, på tal om litterärheter. Kastade mig över prologen som redan ger otäcka känslor om den skräck som jag förmodar att Styggelsen kommer att rymma. Huu... Miljöerna med kringresande karaktärer känns extra spännande - skrev b-uppsats en gång om cirkustemat i tre böcker.
Har sovandebarnikundvagnsfoto på bloggen idag till din ära:)

Tante Jul sa...

Hihi, Harlequinbøker har jeg også lest noen av, kjøpt seconhand for en femmer. Deilig fengende og avkoblende når det behøves, men de er jo like, alle sammen. Kanskje ikke kvalitetslitteratur, men de gjør jo nytten og får flere til å lese i stedet for bare å se på tv.

Amanda sa...

>skrev b-uppsats en gång om cirkustemat i tre böcker

Oj så intressant - vilka?

>Har sovandebarnikundvagnsfoto på bloggen idag till din ära:)

Hahaha, tack! Sååå sött...

>Deilig fengende og avkoblende når det behøves

Exakt.
Det kom fram forskning förra året som sa att människor som läser romantiskt "skräp" en stund när de är stressade får mycket friskare hjärtan.