onsdag 24 juni 2009

Gästblogg: Jag själv.

Förlåt men det här var den lamaste jävla bullshit jag läst på länge.
Här är mitt råd: Om nån fläppo ungjävel är målmedvetet dum mot ens barn tar man dom åt sidan och skrämmer formligen skiten ur dom - kusin eller ej. Håller dem ut över ett trappräcke eller liknande. Det är det mest humana mot det elaka barnet i längden.
Det går också fantastiskt bra att bryta med idiotiska släktingar. No loss.
When you see crazy: Cross the street.
Varför är det inga gubbar med i detta jolliga "Föräldraråd" förresten?

I övrigt har jag lätt solsting och har just raderat bort halva min nya skitdåliga romaaan. Skönt. Man får inte tröska ut nån dynga bara för att.

3 kommentarer:

Marie sa...

Ha! Tröskat ut dynga lär du väl inte ha gjort men visst, det ligger väl något i uttrycket "kill your darlings"

Lycka till med det fortsatta skrivandet och härlig sommar!!!

Jessica sa...

Du ente klok Amanda!! Hålla ut över ett trappräcke? Hade det varit någon annan som skrivit det hade jag blivit provocerad - nu fnittrar jag.
JA! Inga trappräcken här inte (vill inte hamna där själv).
Äsch, jag har inget recept men solsting verkar iaf funka bra på dig. Som Marie skrev: kill your darlings (oooo fast inte i bokstavlig mening för jössenam)

Amanda sa...

Jag överdriver pyttelite här men jag tror att det är viktigt att man som vuxen törs gripa in och "bestraffa" andras barn ibland - annars kränker man sitt eget barn (eller det barn som nu är utsatt). Samma sak om man vill gå och konferera med det 'elaka' barnets föräldrar först/i stället - verbal bestraffning ska vara tidsmässigt nära det dumma som hänt. Sen inser jag givetvis att det är jättesvårt att reda ut vems 'fel' det är i bråk mellan barn.
Men enligt min erfarenhet mår 'elaka', manipulativa och självdestruktiva barn ofta väldigt dåligt och vill inget hellre än att få en stabil, sträng, kanske till och med lite skrämmande gränsdragning av en trygg vuxen. Jag skulle bli jättetacksam om en annan vuxen uppmärksammade nån jävlighet mitt barn gjort och sa till på skarpen, orsakade krokodiltårar osv. Vi vuxna kan prata om det efteråt.
Och sen måste mitt barn givetvis be om ursäkt och få en konsevens av mig också. Om jag inte känner att den andre vuxne är en överkänslig jävel för då får mitt barn glass. ;o)