fredag 17 juli 2009

Förlåt mig - extrainsatt inlägg -

men nu när jag själv är en mamma händer det att jag läser de där kändisintervjuerna i tidningen mama.

Och då måste jag bara lufta två funderingar:

1) Vanna Rosenberg. Du verkar ju bra och duktig och så, och grattis till fina tösen. Men. Jag tror inte mina ögon här alltså. Du menar inte att du var tvungen att extraknäcka på Konsum i tonåren, och... och... (förlåt men här måste jag ta en paus och gråta en skävtt för dig, detta är bara för mycket), packa tulpaner -- påsklovet?!? Herrejävlar. Hoppas du fick ordentlig hjälp hos psykolog med dessa helvetiska trauman hörru.

2) Magdalena Graaf. Du har haft det så tufft så tufft i livet, det har jag förstått. Mycket drama. Det är trist, jag tycker synd om dig. Men en grej fattar jag icke. Du är så ledsen så ledsen över att du aldrig kunde jobba i Storbritannien när du och din fotbollsproffsgubbe och era barn bodde här. Varför kunde du inte det? Jag har aldrig haft några problem med att hitta arbete här, och det har ingen annan immigrant jag känner heller, förälder eller ej. Okej, barnomsorgen är inte subventionerad så det kan lätt springa iväg, men har mina kontorsråttekompisar och jag råd, DÅ HADE FANIMEJ NI OCKSÅ HAFT DET.

Nä nu ska jag gå och stämma min egen gråtfiol så den skorrar lite sådär klädsamt i moll, för det är det ju ingen som genomskådar eller hur?

12 kommentarer:

sonja sa...

Det är så roligt. Hur folk väljer att se på sig själva, sin omgivning och utan att skämmas babbla på.

Å andra sidan blir man ju tacksam. Om maan upplevde det som tufft att behöva sommarjobba på loven så har man ju inte så jäkla mycket att sätta emot när det gungar PÅ RIKTIGT.

Amanda sa...

Exakt. Alltså jag är ju inte så fucking tapper att jag har ÄLSKAT att ta skitjobb i perioder, och jag kan också känna mig arbetsskygg ibland. Men att liksom vränga till den grejen till att det skulle vara SYND om en på något sätt, det känns änna lite unket va.

Tante Jul sa...

Hihi, du skriver "änna". Det er et fint ord!
Og ordverifieringen min er blist. Da kan en velge om det å måtte ta ekstrajobber en "bliss" eller "blister" (oi, jeg merker at det er midt på natten for meg).

Amanda sa...

Tante Jul, tänk det har jag aldrig tänkt på. Att 'änna' skulle vara fint. Jag tror det måste vara en dialektal variant på 'ändå'. Kanske. Är din man västgöte eller har jag helt fått det om bakfoten?

Tante Jul sa...

De va änna bra! Det høres jo ut som en lokal variant av "ändå", men den brukes i uendelig mange flere sammenhenger, har jeg inntrykk av.

Ikke bare er han västgöte, men fra en by du har bodd i for en periode. Og jeg tor du NESTEN har jobbet for faren hans. I en av drittjobbene du har hatt. Verden er virkelig ikke så veldig stor.

Amanda sa...

Men gud
vem ÄR han
vem ÄR han?
Vilket år är han född?
Vet han vem jag är?

Det är väl inte Bert Karlssons Jocke?

En Lisa sa...

Väntar på den spännande fortsättningen...

Tante Jul sa...

Nei, ÆSJ, tenk å ha Bert til svigerfar!
Mannen min er fem år yngre enn deg og dere kjenner hverandre ikke. Ingen fare for at han kjenner til grisete detaljer fra ungdomstiden din (men det gjør kanskje søstrene hans, jeg har ikke spurt dem).

Amanda sa...

Oooh, eller så känner han min syster (hon är 78-a). Men vi höll ju mest till ute i Varnhemstrakten.

Men vad jobbar hanses pappa med då?!?

Anne sa...

Hahaa! Så sant!
Snart kommer mina pappainterjvuer- ska bli kul att höra vad du tycker om dem....

En Lisa sa...

Hallå, Tante Jul! Jag kanske känner honom, född -75 från Skara :)

Tante Jul sa...

Næ, nå vil jeg ikke fortelle mer om ham her i kommentarfeltet! Men Lisa, jeg kan spørre ham om han kjenner deg! :)