måndag 31 augusti 2009

Något jag undrar.

Ibland skickar mamma någon svensk skvallertidning till mig. Då tittar jag på bilderna och känner knappt till någon annan än Claire Wikholm.

Men en sak undrar jag: Hur kommer det sig att svenska kändisar/gratisätare aldrig klär upp sig på filmpremiärer?

Mvh,
Tacksam för svar.

10 kommentarer:

En Lisa sa...

DET kan jag svara på ty jag har läst engelska i Brighton under Ulf Dantunus' styre.
It's because Swede's don't have the same sense of occasion as (us) English.

Amanda sa...

Haha, ja juat det ja! Den käääre Uffe. Ulf & Sally -- nån mer som stiftat bekantskap med detta sköna radarpar som ÄGER (ägde?) på Sussex Uni?

TUTT sa...

HA HA HA!
Åh Uffe, Uffe, Uffe. Jodå. Han kan ha rätt. Eller inte. Uffe är ju inte så SVIDISCH längre, så att säga. Jag tror inte att det märks så mycket att kändisarna inte klär upp sig, eftersom de ser ut, klär sig som de flesta på gatan. Och de flesta på gatan är ju rätt så Stajlish fast på ett lagom sätt. Alltså inte så UPPKLÄTT som i UK. Förutom i Skövde kanske, där alla är lite mer Schalger, överdrivet och Cirkushäst.

Pöss!

suziluz sa...

Hahaha! Och det där kan ju jag svara på alldeles first hand, som varande kändis/gratisätare: JAG klär upp mig. När jag går på sånt klär jag upp mig ordentligt och ser det som bästa biten av kvällen. Klänningar och klackar och avancerat hår. Och jag har också undrat varför jag är i minoritet. Men mitt hetaste tips på det är att de flesta svenskar vill vara lagom fina, hela och rena och lukta tvål, men inte bli så tittade på. Även kändisarna. Landet lagom, du vet.

Amanda sa...

Å. Är Schövvde schlager och cirkushäst just nu? Utveckla! Plymer? Paljetter? Man blir ju nästan sugen på ett besök.

Kan det inte ha nåt med kylan att göra också kom jag på? Vi skandinaaaver sätter ju bekvämlighet och funktion tre mil framför glamour i alla lägen.

Suz, heja dig som håller fanan högt.

Ann-Katrin sa...

Ja... Bra fråga. Jag klär upp mig. Men så bor jag inte i Sverige längre heller, trivdes inte direkt lysande där, jag passade liksom aldrig in. Inte bara för att jag ville klä upp mig ibland :-)

Anonym sa...

De klär väl upp sig för att de kommer att komma i tidningen?
Tänk annars vilka bloggkommmentarer det skulle bli om hur slafsig den-och-den såg ut på det där eventet.

Kerstin

Amanda sa...

Ann-Katrin, åhå, ännu en utlandssvensk, hej! Ska spana in din blogg.

Kerstin, nej det är det jag INTE tycker att folk gör ju! Väldigt sällan en man i kostym till exempel. Däremot mycket slitna jeans, jobbväskor spända aöver bringan, kängor och gigantiska scarves och mössor i typ makramé?

Amanda sa...

(eller Kerstin, du kanske menar folk på utländska premiärer kom jag på nu?)

TUTT sa...

"Å. Är Schövvde schlager och cirkushäst just nu? Utveckla! Plymer? Paljetter? Man blir ju nästan sugen på ett besök."

Det jag menar är att i Skövde så plockar man gärna på lite extra. Lite extra hår, lite extra make, lite extra skärp, lite extra halsband. Allt mainstream men lite mer av allt. Detta fenomen kallar jag cirkushäst. Det är fint var och ett för sig, men något over-accesorized. Och det för mig är lite Schlager. Skövde känns alltid Schlager.

:-)