tisdag 1 september 2009

Vet ej om nån minns den lille stolen i


barnkammarn, som vi fick hjälp med att välja nytt överdragstyg till här.
Klart det blev stjärnorna. Tack! Mycket nöjda. Lite 'vita sjukan' i hans rum kanske men alla leksaker är så pråliga så jag kände för neutralt. Och hörnan bakom hyllorna är faktiskt ljust ankäggsblå.

Och nu har jag flyttat ut madrassen på golvet från Flingans rum. Vi får se hur länge det varar. Fingers crossed.

7 kommentarer:

TUTT sa...

Vad fin stolen blev. Visst, lite beige och vitt är det ju, men otroligt fräscht och ljust. En fråga: Varför har du inte den där registeringsskylten på vagnen, som alla andra mammor?

Pöss!

Amanda sa...

Känner du igen den rosa katten då..?
(E: "Det är ju inte Felix rum det är ju DITT rum." Och?)

Frågan om registreringsskylten sorterar jag in i samma fack som frågorna:
Varför ligger det en dammig bröstpump på golvet?
Varför har det flyttar in en familj racoons i papperskorgen?
Varför har vi glömt hur man grillar en kyckling?
Varför är jag oskuld ånyo?

Yvonne sa...

MÄRG-pipa? ;) Sorry... det var en SKVASH (eller zucchini som är lättare att stava till)

TUTT sa...

MMmmm.
Klart jag känner igen Rosa Katten. Den är ju bara så snygg. Och "tjejig". Det är bra i ett "pojkrum".

Terése sa...

Jag minns.

Den blev mycket smakfull med doft av lin. Vilsamt mysigt rum. 'Vita sjukan'? inte alls. Som du säger, leksakerna gör ju sitt till för att liva upp. Sen kan man ju byta textilier och förnya på det sättet.

Ang. registreringsskylten så var det en paranoid mormor (inte min mamma)som sa till mig att en sån där skulle man minsann inte ha på vagnen. Inte heller kläder med barnets namn på.Då kan ju nån ful gubbe eller gumma kunna locka till sig barnet med hjälp av att man vet namnet.

Så hade jag aldrig tänkt innan hon sa det. Men det känns ju faktiskt som att man har lite anledning att vara paranoid när man läser tidningarna. Hujedamej.

(Har aldrig haft nån skylt på nån av barnen vagnar, men inte pga ovanstående anledning. Jag gillar det helt enkelt inte)

Marie sa...

Jättefint! Både rummet och stolen, och ja, jag minns den faktiskt. Förstår att du har gott om tid över att t ex klä om stolar på, nu när lillemannen sover så himlans bra.

På tal om att ha registreringsskyltar på vagnen och fula gubbar som lockar till sig barn. Så säger en del jag känner om bloggen. Att man inte ska ha namn på barnen tillsammans med bild. Jag tänker att det finns en miljon bloggar och att man inte skriver exakt var man bor eller vad man heter i efternamn som en säkerhet. Jaja, på tal om... sätt registreringsskylten på rummet.

Amanda sa...

Intressant tankegångar om barn + namn.
Jag såg ett Oprah-avsnitt som tog upp det dumma med namnmärkta barnsaker, ie vi varnar barn för 'främlingar' & 'fula gubbar' men få barn under 6 kan faktist smälta vad det innebär. För om man har en mössa som det står "Natalie" på och en snäll kille säger "Hej Natalie, jag känner din mamma och hon har sagt att jag skulle komma och hämta dig för hon har åkt in på sjukhus fast det är ingen fara och förresten vill du se på en hundvalp i min bil?" Är det en 'främling'? Nej, inte för barnet.
Fast jag är ooooerhört laidback när det handlar om sjuka barnarövare och mördare. Eftersom det är en väldigt sällsynt brottstyp. Fast en som (naturligt nog) får mycket uppmärksamhet.