söndag 4 oktober 2009

Varför

inte? F*ttförlossning lär ju vara så HÄFTIGT och LÅGRISK och NATUUUURLIGT har jag hört.

12 kommentarer:

30-nånting sa...

Hahaha, fittförlossning. Helt underbart. Fast kändes inte så kan jag meddela. Natuuurligt eller ej, jag var glad över att få stanna två nätter även om jag verkligen ville hem den sista dagen.

Terése sa...

Förlossning är en sak. Att komma igång med amningen, tampas med hormonstormar och babyblues som förstföderska och lida av så vedervärdiga eftervärkar att man behöver knapra oranga piller som man bara fick ta var 6:e timma- en annan.

Hade de skickat hem mig efter sex timmar hade det nog inte blivit några syskon.

Efter min andra förlossning åkte jag hem samma dygn.

Anne sa...

Med första barnet stannade vi i fem dygn. Fanns inget alternativ, då jag bluesade starkt!

Arild sa...

Haha, så grooov i munnen du kan vara! Med min andra son skulle jag åka hem på den tredje dagen, då man "helt plötsligt" upptäcker att han har kraftig gulsot och det blir ett jävla hallå ! Vilken tur att jag inte var hemma och tänkte " det är nog naturligt".
Fy fan för sådana här besparingar inom vården!

adrenalin sa...

Ho ho, fittförlossning har sina fördelar, men nog är det smärsamt. Utan komplikationer, med en superförlossning och om det är andra eller tredje barnet kan man nog åka hem efter sex timmar. Förutsatt att eftervården funkar, här i sthlm åker man alltid på återbesök efter några dagar för gulsotskoll, PUK-test och allmänna frågor. En av mina vänner har fött tre barn hemma (självvalt) utan att tillbringa en sekund på BB så det går nog. Men resten av oss behöver nog mer än sex timmar på BB. Så det är ett märkligt beslut, helt klart.

Anna sa...

Haha jaaaa det är sån piece of cake att förlossningsvård öht är överskattat. Behövs bara nån som tar emot under lyckovrålet. Eller ett par stunsiga trosor.

Nejmen jag undrar mest om de verkligen hinner kolla att kidsen mår bra? Och så är det väl trevligt om mamman inte är så knäckt att hon åker hem och tuttar på huset.

Marie sa...

Det är ju bara det att det aldrig är lågrisk att föda barn! På sex timmar hinner man inte upptäcka någonting, en nära släkting till oss fick en pojk med ett mycket allvarligt hjärtfel som aldrig upptäcks förrän efter tidigast ett dygn.

Jag tycker faktiskt att man väldigt sällan hör att det varit helt normalt, och att inga komplikationer tillstött varken under graviditet, förlossning eller spädbarnstid.

TUTT sa...

Jag har ju inga förlossningshistorier att komma med, men känner att jag reagerar starkt på överläkarens platta kommentar:
"Kvinnosjukvården har aldrig varit prioriterat bland politikerna". Är inga politiker i Örnsköldsvik kvinnor, undrar vän av ordning?
Fittförlossning låter lite som foglossning eller någon typ av flytning... Eller som min systerson sa: "Mitt rotchakra hänger löst!" (så blir det när man tar med ugnar på hippiefestivaler)

TUTT sa...

ugnar - hihihi!
ungar skulle det ju vara!

Amanda sa...

Ja jisses.

Ni som känner mig vet ju att jag stör mig nåt djävulskt på att de eventuella svårigheterna med fittförlossning och amning alltid ska marginaliseras medan fördelarna målas upp på ett så överdrivet vis att det liknar propaganda. Och så är det tvärtom med planerat snitt och kombinationsmatning; nackdelarna blåses upp och de (många!) fördelarna trivialiseras. Men hur skulle det annars se ut eftersom snitt + ersättning kostar staaaten lite mer...

malin, costa brava sa...

Härligt med ditt uttryck. Man är så trött på dessa VACKRA historier om förlossning.

Amanda sa...

Mmm... Som min sköna barnmorska här sa (hade tur och fick samma på MVC varje gång + hembesöken efter):
"För högt ställda förväntningar på förlossning + amning är enligt min åsikt ledande orsaker till ny-mamma-depression. Regeln är att nåt krånglar. Komplikationsfritt är undantaget. Hade du sagt att du var sååå 'för' helamning hade jag satt dig på suicide watch direkt, hehe."