måndag 16 november 2009

Mysdag på vischan igår.Klappade tjurkalv, get och gris.

Besökte gårdsbutik (köpte korvar, 2 x brittisk 'champagne' - snart nyår ju - och praliner) + ett trädgårdscenter med tokmycket julpynt. Då tänkte jag på Tante Jul.

E är lite förtjust de där nya klena plastgranarna i nordisk fes-stil som man kan köpa.
Som ser mer natuuurliga ut. För £129 (1 470 kr - gulp).
Men jag vägrar plast.
Har jag fel?

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Du har rätt!
Poängen med julgran är att dammsuga barr i månader efter att man kastat ut den. På så sätt varar julen riktigt länge. En gran ska märkas! Dofta gott. Vara lite sned. Vara boplats för sovande insekter som vaknar i rumstemperatur och börjar bekanta sig med omgivningen och kravlar runt lite här och där.
Vad har en platsgran att erbjuda? Inget! Oförskämt dyr dessutom!
Köp en riktig!

TUTT sa...

Uppfödd som jag är med en fejkgran i ena näven och en fejktulipan i den andra så måste jag säga att fejk works for me. Enklare att få till Piff och Puffgranen på så sätt.

Hodiladi-hodiladi-hoppsan en sån dag.

Amanda sa...

Japp, det finns ju massor av pros and cons.

Bök och bös och doft hör också till tycker jag. Och det härligt bisarr-hedniska med att döda ett träd och släpa in det i huset.

Men jag kanske säger en annan sak när livet ser annorlunda ut. Nästan alla mina äldre släktingar har plast numera.

Och riktiga granar är också sketadyra! Och snudd på större miljöbovar sägs det?

(Inte för att jag har några större hangups kring min familjs gröna samvete. Eller har lust att mästra någon i det ämnet. Men ändå.)

Alley Cat sa...

Fortsätt vägra plast Amanda, eller hoppa över granen helt och hållet. Jag är kompromisslös när det gäller granar! Antingen the real thing eller inte alls...

Amanda sa...

Man ska aldrig säga aldrig Alley Cat!
Vi har bara haft gran 2 ggr de 7 jular vi firat ihop och E är ju (avslappnat) judisk så det är hans livs första 2 granar över huvud taget. Och han gillar riktig gran mycket. Men jag tror han tänker lite på barr och pojken nu och så.

Allra mest är han fascinerad av julbocken (och annat halmpynt), han har köpt en jättefin från Skansen som han älskar.

Tante Jul sa...

Jeg var usikker på om jeg skulle kommentere helt til jeg så ordverifieringen: Jente! Et ordentlig ord, jo. I alle fall for meg.
Men hvor var jeg? Jo, jeg synes selvfølgelig ekte gran er best, og det at dere har barn i huset er ikke et argument for plast, snarere tvert imot. Men på den annen side har jeg aldri i mitt liv måttet KJØPE en gran. Har hentet "ville" graner i skogen. Fra et økonomisk synspunkt ville kanskje plast vært bedre, for det ville jevnet seg ut etter noen år. Men jeg venter allikevel til jeg blir gammel før jeg vurderer det seriøst.

Amanda sa...

>jeg aldri i mitt liv måttet KJØPE en gran

L Y L L O

Carina sa...

Klar e sa ha ena redier gran te jul ...annarsch kan de kvetta