måndag 28 december 2009

Moderna designklassiker

inom "kitchig tomte"-genren enligt mig.

Vill veta allt om dessa. Här är de igen.
Kan du hjälpa mig? Nätet är värdelöst.

Var är de gjorda? Tyskland? Norge?
Och vad heter sötisarna? Var köpte ni era?
Känns som om mamma skaffade våra på typ Domus när jag var liten.
Hoppas nån smart jäkel börjat nytillverka.

Vill haaaa.

10 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Min mamma har också av dem! Jag skulle minnas att de var danska? Kanske?

Arild sa...

Jag har ju prexis likadana! Fick väl i julklapp jag också. Ska fråga mamma var de kommer ifrån, om hon nu kommer ihåg. Har väl aldrig sett dem som nå designerklassiskt, men vem vet när klassikerna blev klassiska?!

Christin sa...

Jag har också såna! Ska höra med min mamma...

Amanda sa...

Jag har kommit på att jag fullkomligt ÄLSKAR dom. Mamma har flickan och pojken som typ kan hålla hand och en eller två som ligger på mage och ser busiga ut. Själv gillar hon dom inte så mycket tror jag, dom är ju ganska grilliga.
Tror nästan dom har inspirerat min illustratörsstil lite. Minns hur smart jag tyckte det var (från ett industridesignperspektiv) att tomteflickans kjol var ihålig. De sköna folksy ränderna i hennes kjol, åh! De nästan parodiskt breda scandi-fejsen.
Kan sätta en tia på att det står "Made in China" i botten men nån måste ju ha designat dem ursprungligen (ekar Formlek i mitt huvud). Är de sagofigurer i något land? Är de möjligen ryska?

Marie sa...

Jag gör ett inlägg... NU:)

Amanda sa...

ooo
men inte ska ni sälja?!

Arild sa...

Absolut inga stämplar på mina!

Maria sa...

Hej!
Mina är köpta på två olika loppisar. Så glad att hitta två som är vänner med varandra. Har ingen aning var de kommer ifrån ursprungligen.

Arild sa...

Min mamma köpte dem på kisoken i Wallsta för ca 85 öre styck (påstår hon)på det glada 70-talet. Okänt ursprung även för henne. Dock hade hon alldeles nyligen sett dessa tomtar i nån veckoblaska! Hon skulle kolla vad det stod om de små färgglada. Påstod också att det fanns änglar med randiga klänningar, i samma serie. Inget jag kommer ihåg, men det låter ju fint!
Over and out.

Amanda sa...

Tack tack!

Ooo, jag har ett oerhört svagt minne om att nån lekkompis kan ha haft änglarna!