tisdag 29 december 2009

Vegetariska vännerna

och vi ska göra egen sushi imorgon kväll. Min snilleblixt.
Ingen av oss har lagat detta innan.
Men jag har köpt ett kit.
Ska bli spännande.

På grund av tomma affärer i mellandagarna blir det ingen färsk rå fisk (E sörjer) men dock:
Söt omelettrulle
Rökt lax
Frysta räkor
Burktonfisk
Gurka

Nåt annat man kan ta till?
Och är det bästa att göra riset dagen innan?
Alla tips från er sushiproffs mycket välkomna tack.

11 kommentarer:

formlek sa...

Jag brukar ju göra en försvenskad variant på sushi från kokbok av Anna Bergenström. Hittade en länk här: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sushi-1.70434

Ahh...det är ju så gött! Davids favoritmat.

formlek sa...

Mkt pålitligt.

En Lisa sa...

Jag gillar dem med avokado. Lycka till!

Amanda sa...

Tack tack!
Ja, och sesamfrö!
Och rökt ål med den där urgoa såsen (kan vi dock GLÖMMA).

Tante Jul sa...

Crabsticks er jo en grei nødløsning om en ikke finner fisk. Jeg er mere skeptisk til boks-tunfisk. Aldri hørt om det.

Ann-Katrin sa...

Avokado är supergott - vegetarisk sushi generellt är fint. Sparris, mmm... Jordgubbar, mango. Svamp. Annars funkar musslor på burk fint också.

Amanda sa...

>Crabsticks
>Musslor på burk

Jefligt bra tips säger E.
Tack vänner!

K sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
K sa...

I rullar är det mycket gott att ha avokado, gurka, lite philadelphiaost och wasabi.

rosta sesamfröna lite, de blir godare då.

och liiiite liiiite hackad gräslök kan vara gott ovanpå en laxsushi. Lite för dekortion, lite för smak.

Amanda sa...

bra bra
nu ska jag ge mig ut och raida närmsta närbutik på crabsticks

Tack!

adrenalin sa...

Berätta hur det gick sen!