onsdag 2 december 2009

Vintershopping

till the pojk. Stl 86/24 mån.
De enda överdelarna som inte var fesblå med lastbilar på.

I övrigt har fluffiga dagmamman sagt nej till honom efter några testtimmar. Hade jag kunnat slå vad om att hon skulle för flera månader sedan. Hon är nog bra för lite äldre dagbarn men aningen trött, vek och ofokuserad för en sån dynamo till bebis som vi har. Reagerade ju knappt när han slet ur hennes örhänge och rakt in i munnen.
Hennes motivering är att den andra pytteungen hon får ha på samma gång inte utvecklats så snabbt som hon trodde med gång, balans osv och fortfarande är för liten för syskonbrädan = ie, dom skulle inte kunna gå ut tryggt. Jaja. Skaffa en billig tvillingsulky då tanten?
Maken är besviken men jag är hemligt nöjd - hade aldrig en helt 100%-igt positiv känsla omkring hennes energinivåer ändå.

10 kommentarer:

formlek sa...

Du hade rätt feeling...

Amanda sa...

Ja du ibland får jag fan för mig att jag hajat det där med människor!
(Ibland bedrar jag mig förstås, eller varningsklockorna sviker. Eller så ignorerar jag dem, snarare.
Men då slutar det aldrig väl.)

Men som nån klok sa, det viktigaste är ju inte hur jag känner runt hans barnomsorg utan hur han känner. Och hur omsorgsgivaren känner inför Flingan. Och jag tror uppriktigt att de gillade varandra, annars hade vi inte lämnat honom där alls.

TUTT sa...

Du kanske kan anställa en svensk au-pair? Gärna en man, tycker jag. Rågblond och med lite gott skäggstubb. Ribbstickad Pippi-tröja och starka överarmar. Kanske norrlänning?

Amanda sa...

Japp, svensk eller annorstädes kille skulle vara skitbra (obs hade jag tyckt även om vi haft en tös). Problemet med au pair är allt joll med deras mat och uppehälle och skatt och arbetsgivaravgifter och fan och hans moster. Vill ICKE ha "personaaal" boende i mitt hus. Inte ens i boa.

Marie sa...

Hade nästan kunnat göra vad som helst för de där pojktröjorna!!!

Lika bra med dagmamman, gå på magkänslan direkt. Hur är det med dagis i Storbritannien då? Känns som mycket roligare för personalen än ensamjobb med en handfull mer eller mindre (i eget tycke) besvärliga ungar.

Tante Jul sa...

Å, jeg er så glad for at sønnen min trives i barnehagen, og at han gjorde det fra første dag!
Håper dere finner et godt alternativ for Felix.

Amanda sa...

Marie, säger bara Primark. Förbluffande billigt (men så är det mesta skit också).
Vi har hittat ett jättebra lokalt privat dagis (det är de ju alla) för ca 400 kr/dagen men det tar bara barn från 18 mån. E ska gå ner på deltid i 6 mån efter nyår men det känns ändå som om vi alla skulle behöva minst en halv dags barnomsorg till för honom om jag ska kulla komma igång med lite seriöst illustrerande igen.

Amanda sa...

kunna

mena jag ju

6-barns mamma sa...

Ofta så känner man ju sånt direkt! Hoppas dock att det löser sig för er, har själv haft dagmamma till mina 4 äldsta barn när vi bodde i Falun. Har fortfarande kontakt med henne, hon såg barnen deras behov och även oss som föräldrar.

Amanda sa...

Ja det är ju så olika vad som funkar, har hört både ""pros & cons" med dagbarnvårdare. E & F var och inspekterade ett spädisdagis idag med ration 1:2 (personal:bebis) som han kände var lite "förvaringsfabrik" men "mer stimulerande för Flingan än att vara med dig i alla fall" (HAHAHA - tack för den, gubbj*vel ;o)