söndag 24 januari 2010

Är det möjligt

att göra egen god chokladmousse

-utan att äga en elvisp

eller

-utan att leka molekylääär gastronom och tokvispa för hand med isvatten ovanpå kylklampar?

Det är dagens proschäkkt.
Dagens 'problääm'.

Att kalla't 'lyxproblääm' känns törrt.
Det är inget 'lyxigt' problem - det är rent dekadent.
Förtappat.

6 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Jag tror att det blir du själv som får svara på den frågan :-)
Men huuur har du inte eeeelvisp??

Jag är rädd att du nog får tokvispa för hand i alla fall!

Amanda sa...

Ja det är en gåta du.
Vi brukade ha ett vispmunstycke till matberedaren men det försvann i flytten.

Behöver jag vispgrädde 'juckar' jag med mixerstav, blir sådär.

Jaja. Det är väl bara att skaffa sig en elvisp då.

Yvonne sa...

Gjorde pannacotta igår...dä ä gött dä! Och behövs inte vispas...går att göra chokladpannacotta också, ju!

adrenalin sa...

Har haft min elvisp sen 93, den är en av de första riktiga vuxnegrejerna jag fick och verkar vara outslitlig. På landet har jag ingen och fy fn vad jag hatar det. Husmoderstipset "Har du fått klumpar i pannkakssmeten? Vispa enkelt bort dem med elvispen!"

Amanda sa...

Jag kapitulerar och skaffar en elvisp.

Pannacotta har jag knappt aldrig testat tror jag, ska man ha gelatinblad?

Maria Turtschaninoff sa...

Ja, till pannacotta behövs gelatinblad. Och GRÄDDE! (Fast man lär kunna göra det på yogurt istället, låter som hädelse i mina öron.)