söndag 24 januari 2010

Dagis tyckte(underförstått) att vi var lite lama (sant! Vi är rätt lama) som inte givit Flingan något kaffebröd än. Vet inte riktigt varför, vanligt bröd får han ju, och frukt och puré, som är så jäkla sött. Tänkte väl vänta ett par veckor till ettårstårtan kanske.

Men nu är grejen den att dom inte matar honom med något han inte testat hemma. Så när deras kock gjort typ smulpaj med bär till desert skulle han få sitta där med en torr äppelbit och titta på när dom andra bäbisarna göttar sig. Så kan man ju inte ha det.

Så nu har han testat mina tråkiga ljusa muffins med lite hallonglasyr.

Om det gick hem?
Do the Kennedys wear black?

11 kommentarer:

formlek sa...

Viktfobin här har lett till att man inte får servera något 'extra' på förskolan.
När våra killar gick på dagis (fööörskolan) så firade man med en glasspinne när någon fyllde år. Stort.
Smulpaj. Glöm. Allt annt sött/fett - no no. På BVC kontrollerar man BMI även på små magra 5 åriga pojkar. Bra? Jag tror att man missar något jäkligt viktigt med den här viktjakten; den psykosociala miljön.

Apropå smulpaj...

Amanda sa...

HERREGUD.

SKOJAR du?

JA det är mycket snack och medvetenhet om sånt här också (helt befogat eftersom de brittiska matvanorna traditionellt är ganska dåliga och få barn vardagsmotionerar på samma sätt som tidigare generationer)
men det du beskriver uppfattar jag som sjukt.

formlek sa...

Nej. Det var skrivet helt utan glimt i ögat.
Det är aldrig fel med medvetenhet, men jag tänker att det är en osund 'jakt'? När folk går upp i vikt så är det sällan för att de inte vet vad de inte får äta (eller föräldrarna som inte vet vad barn får/inte får äta). Det finns andra bekymmer bakom. Eller?
Fast viktkurvan på barn i sverige har minskat - så möjligen är det lyckat? Vad vet jag...
Och BMI. Det kollades på D. Hick. Lika tunn som de flesta 5-åringar...

formlek sa...

Berätta gärna mer om dagis! Har missat helt. När började han? Hur funkar det??

En Lisa sa...

Ja, berätta mer om dagis! Mycket intresserad av allt sådant ifall vi skulle få för oss att flytta över. Framförallt: vad köstar rä?

TUTT sa...

Åh! Gud så det lilla Mini-Amanda-ansiktet lyser upp i ett slaga "WOW - I knew it! I knew you were hiding something from me! I knew there was more to life than puré och smaklösa kex!"
Spännande med dagis. Jag vill också veta mer. Har di varsin liten krok med en symbol på? Som H hade för typ 12 år sen då han gick på dagis (min enda referens, han fyller ju 15 i år snorrungen).

Amanda sa...

Han har testat några timmar här & där, första hela ensamdagen kommer nu i veckan.
Privat (som alla här), ganska slitet och sjabbigt, kostar kanske £27 (320 kr) för heldag, då ingår blöjor + frukost, mellis & sen lunch, välling står man för själv. Enkel trevlig personal, inkl någon kille + nån lite äldre tant (I like!).
Yngsta barngruppen pendlar väldigt, vi har varit där när det varit typ 10 ettåringar eller två.
Det blir ju mest "förvaring" när dom är så små (är ju otroligt svårt för personalen att ta ut dom på lekplatsen på ett tryggt vis innan dom kan stå/gå någorlunda.
F hatar't och skriker non-stop fast det finns liksom inget att hata, haha, dom andra små tittar lite medlidande/överseende på honom. Ibland kommer nån lite större/mer kapabel bebis och klappar honom, då ler han tappert.

Terése sa...

Å sweet! Ha skulle varit här på prinsesskalas, då hade han fått smaka min to-die-for kladdkaka.

Fast det var ju bra att starta med muffins och inte gå på de tunga grejjorna direkt.

Ordverr; sketfund

Amanda sa...

>Ordverr; sketfund

hahahahaaaaaa
WTF?
nu fick jag skrattgråt

Amanda sa...

>När folk går upp i vikt så är det sällan för att de inte vet vad de inte får äta (eller föräldrarna som inte vet vad barn får/inte får äta). Det finns andra bekymmer bakom. Eller?

Svar JA.
Jag anser att över-ätning/självmedicinering medelst mat (ie "tröstätning")är ett psykologiskt problem/en ätstörning vars underliggande mekanismer är släkt med anorexi och att psykolog är minst lika viktig (om inte viktigare) än dietist i det läget.

Amanda sa...

Tutt, jag tror di större har egen krok med symbol. F har en egen plastkorg med namn och guldiga discoklistermärken (tack fröken Emma, we like guld) där mor och far kan droppa av små sockar och bysser och salvor och annat man kan behöva under en spännande dag i "finkan".