måndag 11 januari 2010

Här är mitt kylskåp. Du bestämmer.

Vi är fortfarande utan röjda, sandade eller saltade gator och trottoarer.
Det är livsfarligt att gå ut.
Det finns ingenting i affären.

Vad ska vi hitta på till middag? Ostbricka + glass är ju givet, men själva maten?
Minipizzor på rostat bröd med parma och räkor och lök känns lite väl ... student-mat-aktigt som E skulle sagt.

Har inventerat köket och detta är vad vi har:

Frukostflingor
Fruset skivat bröd
Tre skivor parmaskinka (måste ätas idag)
Fyra små potatisar
Pyttelite gammalt mos (måste ätas idag)
Två frysta fish-cakes
En halv påse frysta räkor
Två matskedar creme fraiche
En skvätt mjölk
En skvätt grädde
En halv påse penne
En halv gul lök
Tomatpuré

Fond (kalv och kyckling)
Kryddor (välfyllt skåp)

Parmesan
Saint Agur Blå
Cheddar

Kex

Fem rutor Green & Black choklad
Isig men god vaniljglass

8 kommentarer:

TUTT sa...

Jag tror att jag skulle göra pasta penne med lök och tomatsås och till det använda skinkan (om jag nu åt skinka) - till detta göra ört/vitlöksbröd av formbrödet i ugnen.

Alternativt göra potatismos av de resterande fyra potatisarna, blanda med det gamla och har ärtor och fishcakes till.

Jag tror att mitt svar kommer att vara det mest fantasilösa. Hoppas FETT på mer exotiska alternativ.
Nu ska jag snart äta lunch. Kram!

TUTT sa...

Stod ju inte ens ärtor, utan räkor!
För hungrig för att ta in information korrekt.

Amanda sa...

Har lite ärtor, tick! Och tack!

Har tänkt på exakt samma som du.

Ann-Katrin sa...

Har du mjöl etc hemma? Vilka sorter i så fall?
Det här ska vi la' kunna fixa.

Amanda sa...

Ja vetemjöl!

Ann-Katrin sa...

Hade rivit potatisen och blandat med potatismoset och lite mjöl och en gnutta vatten (eller lite grädde eller mjölk förresten), gjort potatiskakor (potatisbullar meets rårakor) och serverat dessa med parmaskinka och en skiva god ost till det.

Vill du kan du ha i lite hackad lök i potatiskakorna (du bara blandar ihop ingredienserna, formar "bullar"/plättar och steker dessa).

Kexen hade jag gjort till en liten förrätt med räkstjärtar... Eller så sparar du räkorna tills imorgon, ifall det fortfarande är nödfall då. Är det sötkexs får "minipizzorna" väl bli förrätt istället...

Amanda sa...

Mmm
tack sötis

blir ju hungrig NU

Amanda sa...

Uppdatering:
Ost bröd skinka blev sen lurre (yum)

hittade lite basmatiris + fish sauce + fryst kycklingfilé som mog var mkt gammal & hade värsta frysbrännan men vad gör det

med löken och massa massa thaikryddor gjorde maken svingod thai-wok, yippee!

(Felix snaskade i sig det halvgamla moset + ett kex)