måndag 4 januari 2010

Kan ni också se OOOWallaändrr?

Med Kenneth Branagh?
Mickit märkligt med ett svenne-brittiskt "Yschtadd" eller hur.
Och att dom inte har fattat att svenska samtida hem numera är vita krusidulldrömmar med ett och annat plektrumformat minimalist-bord. Inte en orgie i depp-bruna träpaneler.
Och hur mycket vajande sädesfält under färgmanipulerade olycksbådande skyar kan man klämma in i en produktion egentligen?
Men vi kollar. Vi gillar Kenneth. Nästan alla här kollar och gör tummen upp. Det känns ju lite edgy och fräscht och så jämte Midsummer och Poirot och Lewis (som nästan bara panchosar kollar på här).

Tycker det är väldigt kul att dom castat landsbygdsmänniskor (runda bankkassörskan, skvallerbonnen) med brittiska provinsiella dialekter. Spelar liksom inte så stor roll om det är Newcastle-tugg eller Yorkshire-, bara det inte låter "riks".
Och det här med OOOWallaändrrs kollegor är också kul.
Är det ens möjligt att hitta de brittiska skådis-dubbelgångarna till den där drömbåten Ola Rapace (som alla vet vem det är utom jag) och han den där teknikern Mats (?), Ingmar Bergmans son, en skådespelare jag alltid gillat på något vis?
Ja. Det är det.

E föredrar de svenska filmerna med Krister H. Och han är ju fin det håller jag med om. Kenneth är liksom aningen för dishy.
Även om E inte riktigt fattar Mankells fixering vid sekter och kollektiv. Och att hissa/spika/hänga/tvinga upp folk på tak. Och gärna tömma dom på blo' också. Hur som helst. Alla offer måste upp tydligen. Upp, upp, upp. Gärna lite halvhögt.

Inga kommentarer: