lördag 30 januari 2010

Till tanten

som just var inne på samma antikvariat som jag skulle jag vilja säga följande:

De där små störda suckande stönen du gav ifrån dig (för att jag råkade stå framför den sektion som du också ville kolla på, jotack så mycket fattar jag) fick mig inte att flytta på mig snabbare. Tvärt om. Jag stog kvar lite extra länge och gjorde mig bred. Satte mig till och med på huk lite vällustigt sådär. Luktade på en James Ellroy. Den hade en svag dust av container så det fick vara.

Då började du hovra i nervösa halvcirklar bakom mig och låtsades snegla på sånt du egentligen inte alls var intresserad av. Inte för långt bort, för då skulle ju någon annan jävla människa kunna hinna fram och blockera för dig när jag väl flöade på mig.

Till slut tyckte jag nästan synd om dig i din maniska tafatthet och lommade iväg. Och satan vad glad du blev. Nästan skuttade fram till den där hyllan. Men det hade kunnat gå snabbare vettu. Nu kommer ett tips till nästa gång:
Ställ dig alldeles för nära personen som blockerar din shopping och bara, liksom, stå där. Med hängande armar. Helt lugn. Andas halvhögt genom munnen. Projicera inte att du är intresserad av varorna till salu. Nej nej. Pilla inte på nån bokrygg eller så. Bara andas. Jämt och ljudligt.
Projicera att du är en konstig typ som är intresserad av personen som står där.
Mighty creepy. Den jäveln behöver du inte bekymra dig om nån längre stund kan jag säga.

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Hahaha!

Tante Jul sa...

...eller hva med å spørre om det er plass til begge foran hylla? Kanskje ikke like effektivt, men da har man prøvd, liksom.

Amanda sa...

TILLTALA en annan KUND? Nä gu vad besvärad jag skulle känna mig. ;o)

Stycket sa...

När någon står så nära mig och andas brukar jag helt enkelt vända mig hastigt om och "råka" armbåga dem i mellangärdet. Eftersom de inte gör ett ljud utan bara flyttar två steg bakåt vet jag att jag gjorde helt rätt. Man kan även "råka trampa dem på tårna.

Anelaj sa...

Den är riktigt rolig och intressant blogg du har. Jag har smygläst den under en period.

Till sådana tanter brukar jag ge en blick, nicka och säga "hej" och fortsätta med det jag gjorde. Ett sätt att visa på att jag har sett dem, men jag tänker fan inte flytta på mig. En slags respektfull ignorering. :-)

Amanda sa...

Haha Stycket det ante mig att du gjorde så.

Hej hej Anelaj, det var snällt sagt, jag känner igen dig bortifrån Markus plejs!