fredag 5 mars 2010

Är sugen på

att skaffa en sandwich toaster. Helt allvarligt. Tomat-ost-skinka. Vitt formbröd med frön. Fy satan så gott.
E säger att han är övertalningsbar och att hela grejen känns så unken och student-aktig att det nästan blir fresh på nytt.
Har jag tappat greppet? Har ni nån? Använt sedan 1998? Eller är ni såna där typer vars kropp och intellekt och, tja, hela liv blev helt fucking fantastiska när ni vande er av med att äta det dåliga dåliga brööödet?

16 kommentarer:

Arild sa...

Vi har en! KÖpte den för några år sen och den användes väl en del då, men nu var det längesen. Mer för att vi så sällan äter på kvällarna än att det inte är gott. För jäklarns va gott det är! Så jag blir sugen på att plocka upp den fån källaren. Tack för påminnelsen :)
Och bröd är ju inte nyttigt. Punkt. Men gott!

Amanda sa...

Hehe, ja vad hände med socialstyrelsens "6 - 8 skivor om dagen"?

Visst blir varma mackor i ugnen gott också, men brö't blir liksom inte sådär kompakt & gött och osten rinner ofta bort lite tycker jag.

Arild sa...

Socialstyrelsen är ju en livsfarlig organisation! Helt sne´vridna i huvena!
Ja, det är en annorlunda smak och känsla helt enkelt, med pressat bröd fyllt med smaskig seeg ost, skinka, senap, kryddor, chilisås... Man kan äta farligt många när man väl satt igång. Det enda som får en att hejda sig är att det blir så otroligt hett inuti en sån där macka. Man måste helt enkelt vänta lite så den svalnar något. Och det är då man riskerar att känna en viss mättnad...

Marie sa...

Mmmm... vi hade en när jag var sådär i mellanstadieåldern eller tidiga tonåren. Då var min favorit en med äppelmos och banan - det låter verkligen äckligt nu, men jag känner fortfarande lukten av varm banan när jag ser en toastmaster.

Anonym sa...

Bästisen har en som vi använder med jämna mellanrum.

Och jag fattar inte antibrödhetsen. Vad är det som inte är nyttigt med bröd, liksom? Det är ju mat, det är gott och man blir mätt. Jag lever rätt mycket på macka med olika pålägg, jag.

Yvonne sa...

Oj, vad det åts mycket såna för läääänge sen (vet inte varför jag slutade? Onyttigheten hann ikapp?) Men det går lika bra att göra dem i våffeljärn!

Sofia sa...

Vi har en, används sà där en gàng varannan mànad:-) Ungarna äLSKAR och vad tusan, det blir ju liksom varm middag av smörgàsar. Maken gillar dessutom nàgra kalla till frukost dagen efter (men där gàr gränsen för mig)

Amanda sa...

yum yum yum
blir bara mer o mer sugen
(äger inget våffeljärn)

asså, på nittiotalet var ju alla tokiga i bröd, kan inte minnas att folk verkade så mycket mer ohälsosamma?
nu verkar det enda bröd som somär ok att äta i sverige kaffebröd?
men då tar i a f jag hellre en macka ...

formlek sa...

Vi har...2 eller 3 (en är en bordsgrill med samma funktion) Används endast i perioder när jag/vi får 'rycket' och då är det toppen tycker jag. Vardagslyx!

Ann-Katrin sa...

Går kanonbra att använda våffeljärnet, samma princip. Så det gör jag varenda gång, vare sig våffeljärn eller smörgåsgrill används jätteofta men när man kombinerar de båda så blir det lite mer frekvent. REkommenderar inte att göra våfflor i smörgåsgrillen dock, det blir konstig form på våfflorna om man försöker, tänker jag mig...

Linda U sa...

Vi använder ofta! Min favvo är med ost, makrill i tomatsås, rödlök, kapris och massor av tabasco och svartpeppar! Mmmmm!

En Lisa sa...

Vi använder också ofta. Sambon gör med vitt formbröd, skinka och tomat. Det är ju löjligt gott och jag låtsas som att jag aldrig hört talas om "det farliga brödet". Jag älskar bröd! Köp en!

30-nånting sa...

Haha, vi har en och den används kanske inte riktigt lika frekvent som tidigare, men den åker helt klart fram nu och då. Det är mycket gott.

Karstensdotter sa...

Jaaaa, så gott! Vitt bröd, med smör på utsidorna, dijonsenap på insidan av ena halvan, sen lite hackad rödlök på det, en skiva ost, skinka, oregano och om man har hemma - lite färsk basilika. Och så ett stort glas kall mjölk till. Mmmmmmmm...

adrenalin sa...

Om man inte får äta bröd, vad ska man äta då undrar jag som är brödoman. Jäkla orättvis klappjakt på bröd helt enkelt. Jag äter 4-6 skivor bröd om dagen och har ett BMI som gränsar till det underviktiga så jag köper verkligen inte brödhetsen. Vi har ett mackjärn som vi använt mycket, men mer sällan nu. Att vi minskade berodde på att vi fick barn och började äta lagad middag varje dag istället för att klämma i oss ett par såna där. Alltså, jag röstar för!

Ina sa...

Vi har en och vi använder den faktiskt ganska flitigt. Framförallt på sommarhalvåret. Det går tusen arton snabbt att fixa en helt okej middag/lunch/kvällsmat när man har taskigt med tid och dålig fantasi.