tisdag 23 mars 2010

Jag tecknar lite i Lyckoslanten igen.

Känns skitkul att få förnyat förtroende efter min föräldra"ledighet". Jag älskar att göra redaktionella illosar.

Jag har erfarna frilanskollegor som aldrig ens berättar för sina uppdragsgivare när de får barn, och som rekommenderar andra att göra likadant. Av bitter erfarenhet. Eftersom det är så jäkla svårt att få in en fot igen när man en gång haft lite bortvaro. Det är snabba ryck på redaktionerna och är man inte en sån som kan leverera med lika snabba ryck funkar det tyvärr inte.

Men jag tyckte inte att det var okej att "låtsas" kunna jobba som vanligt. Kunde ju för helsicke inte ens kolla mailen på flera dagar. Dessutom känner jag personligen djupt i mitt PK-hjärta att det är fel att lönearbeta när man plockar (om är förbluffande låg) föräldrapenning. Som egenföretagare får man jobba 10 heldagar under föräldrapenningen i UK och det har jag hållt mig inom. Men det är en svår gränsdragning ibland, för det är klart att jag pillat en del med 'kreeeativa' obetalda personliga projekt under "ledigheten" som ev. kan gynna mitt arbete på sikt.

4 kommentarer:

Borntoknit sa...

Men om man är kreativ så är det svårt att jobba på bestämda tider. Även om man inte kan sitta och vänta på inspirationen så är det ju synd att inte utnyttja de få men gyllene tillfällen då den drabbar en.

Vi har precis fått stämpelklocka på jobbet. Och jag som tyckte att jag hade ett så kallat fritt yrke...

Men idag vabbar jag delvis och jobbar hemifrån delvis och det känns toppen. Om det inte vore för att stackars sonen mår illa.

Amanda sa...

Å, stackarn!

Stämpelklocka? Du är journalist/tidningsmänniska va, hur funkar det egentligen?

Borntoknit sa...

Stämpelklocka har sina för- och nackdelar. Det gör att jag kan jobba över vissa dagar och sluta tidigt andra dagar för att hämta barn – utan att någon kan klaga allt för mycket.

Men min kreativitet mår väl sådär. Det är därför den tar sig andra uttryck. För ut måste den tydligen på något vis för att jag inte ska bli galen. Så plötsligt började jag göra egna stickmönster i stället. Lite otippat men kul!

Amanda sa...

Verkligen otippat - och kul!