söndag 21 mars 2010

Toastabag 500 - the verdict is in.

Okej, nu har vi testat dessa.
(Inte med fiskpinnar eller blodpudding dock, haha.)
Bara vanligt färdigskivat ganska tunt rostebröd, smör, dijonsenap, skinka och stark ost.
Penslade även smör på utsidan av brödet, för ska det va så ska det va.
Körde på brödrostens längsta cykel, glömde ta tiden (2 min?) men det blev nästintill perfekt, bara en lite för bränd strimma på ena brödskivan.

Och: Det blir tre solar av fem.
Värt femtio spänn?
Ja.

Minus:
Små påsar. Stora, icke fyrkantiga skivor och/eller tjock fyllning skulle inte funka.
Osmart bred skarv/söm i botten som gör att mackan inte hamnar så djupt i rosten som skulle önskas (vissa skär tydligen bort brödkanterna just därför).
Mackan trycks inte ihop som i en toastmaster. Vilket jag i och för sig gillar på ett vis eftersom de där hårdpackade tillagade kanterna ofta blev för hårda som jag minns det. Men å andra sidan glider fyllningen lätt iväg inuti Toastabag 500. Man får klämma ihop som sjutton innan. Tomatskiva (som jag helst vill ha, men affären hade inga goda) hade nästan säkert slajdat ur och hamnat i botten.
Krångligt att handdiska och torka påsen fräsch inuti.
Kanten är läskigt vass och lätt att skära sig på.
Påsarna pallar typ 500 rundor och då undrar jag lite över riskerna när skarvarna väl går sönder, om påsen skulle gå upp i sömmarna under själva tillagning alltså: Smält ost och tomatvatten inuti brödrost = j*vligt surt och adjöss med rosten i bästa fall, kortslutning i värsta?

Plus: Innovativ i sin enkelhet.
Den rätta toastmaster-effekten uppnåddes i brödet vilket förvånade mig lite.
Fyllningen blev ordentligt varm ända in i mitten = matigt! Och osten smälte krämigt utan att rinna bort.
Snabb tillagningstid.
Påsarna går att köra i diskmaskin.
Lätt att använda (om man slipper rengöra den ...) - känns som mindre kladd- och brännskaderisk om ett barn skulle använda Toastabag 500 själv än om barnet skulle använda en elektrisk toastmaster, eller ugnen, på egen hand. Men jag anser att påsen bör hanteras med matlagningspincett av plast för säkerhets skull.
Sparar plats i det lilla köket.
Funkar nog bäst i två-skårig brödrost så man kan göra två mackor på samma gång (har inte vi).
Och i brödrost med mycket klämstyrka (har inte vi).

5 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Ingtressangt! Vem hade trott 'et.

Amanda sa...

Du frestad?

Maria Turtschaninoff sa...

Njä, jag har våffeljärn om jag blir sugen på varma smörgåsar.

adrenalin sa...

Mycket intressant! Inte frestad... Men jag undrar vad påsen är gjord av? Teflon?

Amanda sa...

Japp, typ teflon.