söndag 4 april 2010

Hur man vet

att någon faktiskt inte gör så många knop i sin vardag:

När det slipper ut gnäll över "alla dessa röda dagar".
Att folk får så mycket "ledigt".

Never ever har jag hört någon hårt arbetande människa HA MAGE eller ORK att säga så. Fan, tänk när man jobbade inom handeln och satt där som ett litet utsketet päron på juldagen efter att ha jobbat julafton + förberett allt inför annandagsrean. Skit samma vad det var för 'högtid' liksom, bara man fick VILA lite. Leka att man hade ett liv.
(ooo hör gamla tantens gråtfiol ;o)

2 kommentarer:

Marie sa...

Så mycket gnäll man fått höra som lärare över att vi har för mycket loooov. Av andra yrkesgrupper som inte skulle vilja byta med en under de vanliga veckorna. Och jag är faktiskt inte det minsta avundsjuk på att lärarna har några dagar mer ledigt nästa vecka än jag själv.

Herregud, varför gnäller folk överhuvudtaget? Ledigt eller inte, aldrig bra för en del som inte har något roligare för sig än att klaga.

Johannes sa...

@ Marie: så hemskt många dagar är det faktiskt inte heller. Jag lämnade katedern för nio år sedan och har bara marginellt färre lediga dagar än vad jag hade som lärare. Vad jag har utöver detta är kontroll över min arbetstid och betalt för övertimmar. Kunde jag få det i skolan så är jag tillbaks på ett litet kick.