lördag 3 april 2010

Två tankar

om dessa bozos som låter "korfästa" sig i jesu namn under långfredagen:

- Varför har dom alltid sparat ut lite taffligt långt hår och fittskägg i flera mååånader så att dom ska se extra jesus-lika ut på sitt photo-op? Herrejävlar så sökt, rent ut sagt. Så utstuderat fåfängt.

- Varför är det aldrig nån som har stake att låta sig spikas upp så som en riktig korsfästelse går till? Tjom, poff, slam, med spiken rakt genom handleden alltså? Minsta barn vet väl att handflatans små gummiben och senor är alltför veka för att kunna bära upp en kropp? Nej nej. Om di där tokiga brassarna gjorde om och gjorde rätt skulle dom dessutom slippa de töntiga hjälptrasorna om armarna som håller dem kvar uppe på korsen.
I'm not impressed. Köra spikpistol genom mjukdelar har väl Steve-O (och allsköns fakirer på typ Coney Island) gjort, utan så värst mycket draaama, sedan tidernas begynnelse?
Ingen som dog medelst den vedervärdiga avrättningsmetoden korsfästelse, profet eller ej, kan väl anses hedrad av såna clownerier? Är inte detta att pissa lite på alla dom; att hänga och dingla där ett par timmar och 'känna jesu smärta' och hamna i tidningar över hela världen och gråta ner i fittskägget för att det värker i lilla handen?

Ja det var bara det.

7 kommentarer:

30-nånting sa...

Haha, jag gillar din rättmätiga vrede.

Det är faktiskt helt sjukt...någonting bättre tycker man att de kunde göra med sin tid. Till exempel ta hand om verkligt utsatta människor, om de nu vill verka i "Jesu namn".

Amanda sa...

Exakt
EXAKT
TACK för det allra främsta argumentet - som jag förstås glömde bort i min påskilska.

formlek sa...

Läste påskpilska :-) Hur KUNDE jag??

Amanda sa...

nä FY nu får du tvätta ögena med tvål!

Yvonne sa...

Men är det inte på filippinerna de håller på sådär..det såg ut att göra ont när de visade det på TV...

Amanda sa...

jo fasen det såg jag också en glimt av,
filippinerna

ja ONT ja, men OOOJ DÅ liksom

Ataharis sa...

Min konfirmationspräst berättade att inte bara spikade man i handlederna, man slog sönder knäna och av smalbenen också. Så kvävdes de korsfästa. Man andas, enligt prästen, uppåt-utåt, och utan stöd från ben och armar för att kunna andas uppåt-utåt, så kvävs man långsamt.

Kan inte gå i god för sanningshalten, men har aldrig kunnat glömma det.