måndag 10 maj 2010

Drog till London


på 100-minutersbussen ("Oxford Tube", t o r £16) och umgicks lite med en skön kvinna som inte vill snacka baaarn utan skvallra och bitcha och fnissa och prata skrivande och förlag och agenter - och titta på Fina Onödiga Föremål.

Som. Jag. Behövde. Unna. Mig. Det.
Och så gött med en som "kan" stan på ett helt annat sätt än jag.
Så det blev lunch vid långbord på La Fromagerie (porchini- och italiensk ostpaj - låter basic men det var himmelskt). Tallade även på brittisk sparris och tegelstenar till valrhonachoklad. La tillbaka. £14 styck. Oj.
Sen lite shopping till rimliga priser på Brissi . Köpte en liten ost- eller tårtkupa i glas och fick fin jutekasse. Smiles all around.

Inga ställen jag hade koll på själv kan jag säga.

Och London, tja, det var skolavslutningsgrönt. Folk liksom softade och njöt. Av en smygcigg utanför kontoret, av sin tokiga basker, eller av sin skrikiga unge.

Så nu ska jag gå och göra det sistnämda.
Batterier laddade = check!

8 kommentarer:

Johannes sa...

Gosh. Jag kan inte komma ihåg när jag var i London sist, men det måste ha varit 1999 och jag var där med en lärarkollega och alla behandlade oss som ett par. Inte så smickrande kanske för två straighta män, men en ung kvinna nöp mig i rumpan på Victoria Station och log och det räddade min dag.

Men att dra till Borås, som jag gör litet oftare, är inte fel det heller...:-)

Yvonne sa...

Borås eller London, same, same, but different ;) "Tallade" på en brittisk sparris, haha! Du verkar ha haft en härlig dag! Här är vårgrönt, men ack, så kylig vind...Själv var jag i London 1974... :D

Maria Turtschaninoff sa...

Det vårgröna låter vänta på sig, men till helgen påstår de att det kan bli över 20 grader, så vi håller andan av spänning och väntar...

Batteriladdning = oerhört viktigt!

TUTT sa...

Fan vad gott det låter. Gott att du unnar dig. Minns vår tur till London maj 2000. På tåget. Skrattade oss rödbetsröda. Pöss!

Linda U sa...

Myyyysigt!

Amanda sa...

Yeah!
London har mitt hjärta, fast jag skulle inte kunna bo där.
(priserna!!)

En ynnest att ha det stället så nära dock.

Fräsigt! sa...

Hej där. Ja, då är jag här och läser igen (smygläser rätt ofta utan att skriva något faktiskt). Det känns som om jag får ett lite glamourigt liv när jag läser om någon som bor utomlands. Som att det smittar av sig. :)

Amanda sa...

Hej Fräsigt!
Läget?
Bo i UK är typ 2 % glamour, 91 % mys och 7 % "jävla skitland!"

Inte fasen behöver man kommentera hela tin. (Jag läser kanske 20 - 30 bloggar regelbundet, kommenterar regelbundet på... fyra?)