fredag 28 maj 2010

Mer ritat.

Ur skissboken. Förslag till en notis.
Flickan äter världens dyraste bling-bling-glass, med "bladguld" på.

Jag älskar att göra redaktionella illosar. Det var mina första riktiga uppdrag som nybakad illustratör och jag vill alltid försöka fortsätta göra såna när jag kan - och blir anlitad förstås. Det är korta lekfulla intensiva uppdrag - skarp kontrast till det lååångsiktiga arbetet med "samma" figurer över tolv super-genomtänkta uppslag i en bilderbok.

Mina skisser är som regel mer stunsiga och livfulla än den "färdiga" illustrationen. Så är det för nästan alla illustratörer, och det är ett gissel för mig som jobbar mycket med gester och ansiktsuttryck, och strävar efter en balans mellan lössläppt "goofy" flyhänthet och återhållsamhet i formspråket.

Nåt man måste vara medveten om. Och jobba hårt på. Men också förlika sig lite med. "Det blir aldrig så bra som man hade tänkt sig innan, sådär som man ser projektet för sin inre syn - så är det för alla", sa en klok veteran på en föreläsning under utbildningen.

4 kommentarer:

Arild sa...

Ja, jag gillar det skissade också. Mycket mer levande och med en omedelbar känsla. Väldigt fin glassfeeling här :)
Mer ritat åt folket!

Alley Cat sa...

Åh vad jag önskar att en endaste teckning jag gör skulle se ut som en av dina skisser! Vissa har det - andra har det inte...

(Ny länk till mig: http://alleycatlife.blogspot.com/ Jag testar nytt koncept, tänker mindre privat och mer personlig!)

Anneli sa...

Vilken underbar skiss :)

Amanda sa...

Tack snälla!

Alley Cat, jag ska spana in...