lördag 15 maj 2010

Om dygnet hade fler timmar

och min plånbok var tjockare skulle jag vilja gå en manuskurs i London nuuu.
Känns som om jag sagt detta förut men det skiter jag i. Jag säger det igen:

Jag drömmer stort. Det här kommer nog aldrig att hända, men ändå: Jag har en sån brinnande lust att skriva ett filmmanus om dom här två fina bruttorna:
Ida och Louise Cook. Två systrar som levde ogifta ("nuckor" som det så fult heter) ihop i 1930-talets London. Ida (till höger) skrev Harlequin-böcker.

Dom älskade opera och minglade ofta med nazismens högdjur under sina musikresor till Österrike och Tyskland. Men när det började gå upp för systrarna vad som var på G började dom helt otippat spendera sina ihopskrapade besparingar på att sätta upp smarta flyktvägar och forsla ut en massa judiska familjer.

Ida och Louise spelade mer excentriska och nippriga än dom var för att verka oskyldiga. Och för att dom judiska flyktingarnas familjesmycken inte skulle konfiskeras vid gränserna plockade Ida och Louise isär dom och limmade fast stenar och pärlor lite taffligt på sina egna billiga koftor. Det var det ingen som reagerade på. Vakterna var för upptagna med att leta igenom alla kvinnors vaginor och rumpor.

Visst vill vi ha en snygg, vacker, drabbande film med opera och farliga tågresor och 30-talskläder om inspirerande, smarta, modiga kvinnor som ville åstadkomma något större än sig själva? Och som lyckades, mot alla odds?

Snälla, kan ingen vass skribent där ute ta tag i detta projekt? Det bara skriker ju om att bli nåt bra. Så att jag slipper?

6 kommentarer:

Terése sa...

Ja ja ja. Jag skulle se filmen.

Men om ingen hakar på din idé får du väl sätta den i verket i framtiden. Du hinner! : )

Ina sa...

Det låter som en fantastisk film! den skulle jag absolut se.

Marie sa...

Amanda: illustratör, författare och manusförfattare - det låter bättre och bättre:) skulle definitivt se filmen! Men skulle förmodligen aldrig drömma om att sno idén. Är väl inte så vass heller, precis:) i alla fall inte än.

Arild sa...

Nej, det här slipper du inte! Den filmen vill jag verkligen se. Mycket spännande! Ser fram emot den, du.

Christin sa...

Det är du som ska göra det här, ingen annan. Sätt igång och låt det ta den tid det tar, låt det bli bra.

Att skriva filmmanus är inte svårt, bara mindre roligt eftersom man måste följa mallar :) tror sådant finns att ladda ner, mallar för filmmanus. Googla! Dramaturgi och skrivfläsk har du ju redan.

Amanda sa...

okej då, jag gör't!

(skojar)

nämen jag ska ärligt talat googla lite på mallar