söndag 13 juni 2010

Dåliga bloggtider just nu,

men fina familjetider.

Tänker en del på hur jag skulle vilja försöka fortbilda mig och lära mig nya saker under de kommande fem- tio åren. Både på det personliga planet och jobbmässigt.

Manuskurs i London ligger högt.
Animeringskurs ligger högt.
Hänka på brittiska författarkollegor när de framträder i skolor och seminarier, och lära mig mer om hur jag skulle kunna göra sånt, ligger högt.

Och när vi kan skulle jag gärna vilja skaffa ett litet piano och återuppta lektioner.
Jag slutade i trettonårsåldern (när mamma & pappa sa att jag var gammal nog att börja betala själv, haha) och jag var aldrig bra - är inte speciellt musikalisk - men jag skulle vilja kunna några party pieces, kompa lite, spela med Felix. Men det måste vara lustfyllt. Låtar jag gillar själv. Annars kvettar dä.

8 kommentarer:

30-nånting sa...

Härligt med fina familjetider.

Och kul med framtidsplaner och projekt. Jag skulle också vilja spela något. Min pappa är gitarrist och börjar också bli duktig på piano. Vi sjunger ofta när vi är hemma hos mina föräldrar.

Maria Turtschaninoff sa...

Wow! Jag har inga fortbildningsplaner alls. Inte speciellt mycket tioårsplaner över huvud taget när jag tänker efter. Kanske man borde fundera lite på att skärpa och upprätthålla sina yrkeskunskaper.

Amanda sa...

Kör på! Instrument är kul. Flöjt kanske? Typ (riktig) blockflöjt? Det är jag sugen på också. Eller fiol... har testat en gång - jag gillade och var inte SÅ dålig. Annars går det ju mycket bra att spela skivspelare också.
Idag komponerade vi helt otippat en kuslig visa på Felix xylofon.

Maria, jag är nyfiken på hela matlagningsbiten hos dig. Hur kommer det sig? Och finns det utrymme för lustfylld fortbildning där - eller är du lika fulländad inom mat som du är som författare?

Maria Turtschaninoff sa...

HA!
Matlagningen sprang bara ur intresse. Jag har ingen skolning alls på området. Började göra mat i radion och så småningom ledde det till en kokbok tillsammans med min mamma. Vi funderar nog på att göra en till, kanske, sen när hon gått i pension och har mer tid. Men i övrigt sysslar jag inte professionellt med mat just nu, så fortbildning inom det området känns inte så aktuellt. Inom skrivandet nog, men de flesta skrivkurser här är mer riktade till dem som ännu inte publicerat sig och som kanske har skrivandet mer som hobby.

Amanda sa...

intressant!

gå engelsk skrivarkurs så småningom kanske?

Arvon-stiftelsen (the arvon foundation) tillhör dom som anordnar för redan etablerade författare som vill utveckla sig in nån ny riktning/fördjupa sig

jag har hört mycket gott om dessa, ligger ofta isolerat & naturskönt

nackdelar:
bokas upp snabbt
dyrt
spartanskt
man turas om att laga all mat

Maria Turtschaninoff sa...

I will SO look in to that!
Låter mycket spännande. I alla fall att ha i tioårsplanen :-)

Amanda sa...

ja gör det!

jag skulle ha gått en om spänning som verkade svinbra med författaren Louise Welsh (I love her) som kursledare men det krockade med min färgstarka graviditet

ett erfaret gäng jag känner har just varit iväg, de gillade massor, även om en av dem kom i tjafs med gästen Lionel Shriver, haha

(nya årets kurser släpps efter nyår & bokas upp fort, ta kontakt så får du katalogen hemskickad!)

Maria Turtschaninoff sa...

Jo just nu kan jag nog inte gå, och inte på nåt år sådär, men jag skall ha det i bakhuvudet. Skulle vara spännande att någon gång våga skriva på engelska...