tisdag 1 juni 2010

Om du kan lägga tassarna

på Lyckoslanten #2 2010 (Swedbank-kontoren borde ha) får du den här Hellberg-illustrerade budgeten för barn, att fylla i själv!
Jag gjorde alla dom små mini-illosarna för så länge sedan att jag nästan glömt, men dagarna efteråt gjorde jag om min bloggbanner (ovan) i liknande stil, fast i lite mer krafsiga och 'vuxna' linjer. Det var ett kul uppdrag och slutresultatet på tidningssidan blev fint tycker jag.

Man är som digital illustratör aldrig helt säker på hur färgerna ska bli i tryck, för alla har ju olika färginställningar på sina dataskärmar. Och även om maken hjälper mig att färgkalibrera skärmen regelbundet så är de digitala tryckmetoderna tydligen mer begränsade än vad man skulle önska. Som tumregel blir "allt" lite mörkare och murrigare i tryck (framför allt lila, rosalila och mörkblått blir ofta besvikelser), så det kan vara bra att 'dra upp' klatchigheten lite mer än man tror.

5 kommentarer:

suziluz sa...

Fiiiiint! :)

Amanda sa...

Merci!

Alley Cat sa...

Endast om jag hade en sådan fin-fin budget skulle jag föra en...

Synd att den inte var för vuxna - eller kanske tur för jag tror att när det gäller vissa saker, som min ekonomi, är det bättre att leva i ovisshet!

Amanda sa...

hehe
samma här

'stora drag' räcker bra för mig!

Jessica sa...

Den finns redan på Kvarnvägen!
Najs.

:)