onsdag 21 juli 2010

Horror är det nya svarta.

UKs Liseberg; Alton Towers, har varit inne på det ett tag. Med speciella spökrum på sitt hotell kring Halloween (3.30 på morgonen störtar en blodig clown in och börjar hoppa i din säng med en machete i näven) till exempel. Ja. Detta betalar folk för.

Och nu marknadsför de nya berg- och dalbanan TH13TEEN med en reklamfilm som mer liknar en skräckfilmstrailer. Med askgråa döda träd och en spooky flicka både på bild och som speakerröst (fler korta klipp under 'Media').

När tar de steget ut och bygger ett high-tech-spökslott i japansk nöjesparkstradition, med mekaniska barn som faller utför trappor och bryter armar och ben på vidriga sätt, och nio långhåriga vålnader som far ner från luckor i taket och börjar krypa emot dig?

6 kommentarer:

Lina Neidestam sa...

Herregud, jag läste fel på rubriken två gånger innan jag förstod att det INTE stod "Horor är det nya svarta"

:)

Amanda sa...

HAHAHAAAA

Lisa sa...

Haha, gött att höra Lina, för det gjorde jag med :) :P

Yvonne sa...

Jag har ju nyss varit på Lisebergs "spökhus"...mest för att man fick gå själv inne där och slapp åka nån läskig vagn, DET är ruggigt...Folk vill ju bli skrämda...så länge det är "på skoj". Vilket bokupplägg...galen mördare härjar i ett sånt där spökhus... ;)

Amanda sa...

Yvonne, berätta mer!
Var det mycket utklädd personal och/eller mekaniska spökerier?

Mmm, nöjesfält (speciellt övergivna eller off season) är ju så härligt spooky - tänker på Lost Boys & Scooby Doo.

Yvonne sa...

Det var både mekaniska och utklädd personal! (hoppas jag ;) Man gick i små grupper med händerna på varandras axlar (hysteriskt fnissande) genom korridorer där det sprang fram figurer och skrämdes, sceneriet runt var kusligt gjort också, jag hann inte kolla så mycket, man var ju tvungen att se vart man gick också :P Figuren på min blogg som blåser såpbubblor var en av de i huset, så de var välsminkade och så. Jag tänker på Stephen King när du säger övergivna nöjesfält...eller Cirkus Pilo..huu...