lördag 3 juli 2010

Mammi nöjd - frid und fröjd.

(Handlade även trök-mat och trök-kläder, så lite nytta gjorde jag allt.
Men sånt är ju inget kul att fota.)

Okej, macaroon-rapport då:
E blev glad av dessa och vi hade en mysig fika på uteplatsen när Frustrerade F sov middag.
E tyckte att dom var "helt klart värda" 95p styck som en "enstaka grej".
Vi gillade båda citron bäst och jag ska absolut testa att göra egna.

3 kommentarer:

Terése sa...

Men det där med macaroons det har ju inte riktigt nått till norrbotten. Kanske hittar hit om en sisådär TIO ÅR KANSKE.

Jag såg nåt engelskt program där de hade felöversatt macaroons till, just det, makaroner.

Inte riktigt samma sak, va?

Ninas skrivarlya sa...

Men du, det där såg ju riktigt livsfarligt ut!! Oj oj... Inte helt LCHF/GI i de där bakverken va? Eller kanske ändå ... *funderar* Det som är bra för själen är bra för mig är min filosofi. :D

Amanda sa...

T, det ÄR faktiskt 'samma sak'(fast inte) som 'makaroner'! På svenska tycker jag dock att 'fransk biskvi' skulle vara bäst. Maken slog upp i Larousse Gastronomique (eftersom vi är mat-nööördar & fortfatande anser att det finns en charm i att så i böcker) och de ursprungliga bakverken kom från Italien på medeltiden och fick heta 'maccherone' (= 'fine paste'). I Cormerys kloster görs de äldsta, alltsedan 791 e Kr.

Nina, hehe, nämen hjärnan går ju på snabba kolhydrater. Det är ju ingen slump att ganska puckade pers gillar det dära tjafset (dom märker ju ingen skillnad, hahaha).
"Allt med måtta" - DET kallar jag en riktig utmaning.
Mvh,
Fru Potatis