söndag 1 augusti 2010

Bästa brittiska serien hittills i år!

Är Mark Gatiss (från League of Gentlemen) nya grepp på Sherlock Holmes, i ett nutida London. Ja, det låter hur trött och uttjatat som helst med Sherlock, men detta är bara helt... helt... charmerande. Originellt. Spännande. Och Martin Freeman som Dr Watson måste vara den bästa castingen i världshistorien.
Imorgon är det jag som mailar min kontakt på SVTs inköpsavdelning och tipsar. Detta är ett måste. Och nu bänkar vi oss för del 2 som börjar om en minuuut!

6 kommentarer:

Jessica sa...

Hoppas det går i land - C kommer vara en av de första att bänka sig. I know.

Amanda sa...

mmm
inget slår en bra brittisk serie! (utom en ameriksnsk... eller en dansk...)

adrenalin sa...

Vilken tur jag har som blir tipsad av dig, det låter hur spännande som helst. Jag är ju välvilligt inställd till allt League-männen gör ;) Man kanske kan hoppas på ett snabbt dvd-släpp om inte sega svt nappar. Jag stör mig på att de varken plockat in dr WHO eller Catherine Tate. Maken undrar om du inte är intresserad av att övernatta på Oakly Court där många Hammer-filmer spelats in. Som inspiration. Ligger nog på makens top ten? Min favorit Rocky Horror spelades också in där.

Tante Jul sa...

Ooooo, den vil jeg også se!

Amanda sa...

adrenalin, ja det ÄR riktigt spännande, och en skön mix av modern teknologi, humor, en myspysig vintage-touch på kläder, soundtrack och interiörer, och en skön cameo av Mr Gatiss Himself (han skriver nu även helkrejsy, smågroteska och hyllade mysterie-romaner med en bisexuell James Bond-liknande gentlemannatorped vid namn Lucifer Box i huvudrollen - det hela utspelar sig under den edwardianska eran. The Vesuvius Club heter första boken - riktigt kul och tar inte sig självt på allvar för fem öre).
Jag ska skamset erkänna att jag aldrig riktigt 'fattat grejen' med Rocky Horror. Hammer-filmerna finner jag enormt otäcka på sitt eget äckliga billiga sätt och ja skulle nog inte palla med en natt på Oakly Court men måste genast ta reda på mer. Brittisk TV är också svindålig på att köpa in, speciellt väldigt fördomsfullt mot USA. Sinefeld, Twin Peaks & SATC kom aldrig hit (eller kom väldigt sent). De nya sköna HBO-produktionerna ska vi inte tala om - glöm det liksom.

Tante Jul, ja jag tror du skulle gilla!

adrenalin sa...

Rocky altså, it grows on you. Den är bara så förbannat roooolig och Tim Curry är helt fantastisk! Nåja, alla kan ju inte gilla allt jag gillar ;) Hammer är inget för mig, det är maaaaken som tittar. Första Lucifer Box boken föll mig inte på läppen, men Mark Gatiss verkar både rolig och sympatisk och dessutom begåvad! Kan tänka mig att britterna håller hårt på sitt, tack gode gud för DVD, nu har vi precis plöjt andra säsongen av Dexter (bätte än första) och första säsongen av 30 rock som är fantastisk. DVD rockar!