tisdag 31 augusti 2010

Jag leker tevekritiker: Har testat ny komediserie

från BBC i samma anda som Curb your Enthusiasm.

Simon Amstell är en välkänd, vass, kul gay stå-uppare med judiska arbetarklassrötter. Kanske mest känd som briljant f d programledare för pop-quizzen Never Mind the Buzzcocks.

I Grandma's House spelar han en välkänd gay judisk f d programledare som heter Simon Amstell, vars framgångar reduceras till tolvåringens outsiderskap och skuldbelagda klaustrofobi när han varje vecka måste klämma sig in i mormors lilla finrum för ytterligare en neurotisk familjesammankomst.

Det blir träffsäkert för E och mig när släktens ungdom konstant uppmanas slinka iväg till det lilla kontoret på övervåningen för att "studera" - bara för att hela tiden distraheras av grattiskort som måste skrivas på, absurda 'förtroliga samtal' eller nåt infantilt snusk (precis som i Es föräldrahem).

Simons dissande men välmenande släkt spelas autentiskt av lysande skådespelare. När morfadern grymtar "Köra i en sån där liten bil - nä fy faan, då är det säkrare att slänga sig framför ett tåg", då är det 100% igenkänning för mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är en riktigt sköön bild. Det bubblar lite i magen på mig...fnitter. Oj,oj.

Jess

Amanda sa...

hehe

yess