torsdag 30 september 2010

Årets stora inköp 2011.

Den obetydliga bebisen får tydligen ingen sufflett i just denna modell men lite ska dom väl tåla. Sol är ju bra mot gulsot om man tänker efter.

Småmysigt att tänka sig faktiskt.
Två skitongar i en liten röd stridsvagn till våren.

Inget jag nånsin haft på min tänkta att-göra-lista kan jag säga.
Men det blir bra.
Det blir bra.
Ja?

13 kommentarer:

TUTT sa...

Klart det blir BRA! Mötte en mamma med just en sådan där vagn igår, och ongen i den bakre delen var mycket nöjd. Mamman förklarade att di små onga inte klarar av så mycket intryck, och därför är det bra för den att sitta där lite under och uggla. Pöss!

Ann-Katrin sa...

OOOOhhhhhhh!!!! GRATTIS!!!! Hade missat förra inlägget, för då var jag i UK och läste inte blogg. KUL! Spännande!

Arild sa...

Hmm... skeptisk.
Jag är pro ögonkontakt och aaavskyr bebisvagnar som vänder ungen från sina föräldrar!
Hur ska man kunna kolla läget?
Kanske kan den gode F gå själv... fast kanske inte flera mil... men en ståbräda då?
Svårt det där.
Men det där fixar du!
Och mycket fin färg på den där vagnen, i alla fall.

Annelie sa...

Tvåvåningsvagnarna verkar så roliga! Frågan är hur länge båda får plats i den. Jag kommer ihåg att jag frågade om en sån när jag fick tvåan (för fem år sedan), men de tittade bara konstigt på mig i butiken, Så det blev en paraplyvagn i tvillingmodell. Gick bra det också.

Johannes sa...

Jag håller med Arild - ögonkontakt är superviktigt. Jag är dessutom skeptisk till vagnar med bara tre hjul eftersom fyra är stabilare. Vi köpte en tvillingvagn till #1 och #2 eftersom de kom så tätt, och hade en sittande och en i insats till att börja med. Vagnen kom väl till pass när vi sedan fick tvillingar...et stort jävla åbäke var det, men hållit bra har den gjort också. Blå var den ju förstås och inte röd, men man kan ju inte få allt :-)

Amanda sa...

Finns tyvärr bara en syskonvagn på marknaden som ger ögonkontakt och den är mer för småväxta tvillingar (iCandy Pear). Annars gillar vi denmen det är bara att hacka i sig - vi får STORA barn.

Kommer troligen bara att användas under 6 mån ja, till dagishämtningarna & lämningarna med Felix. Men jag har pratat med andra med samma ålderslucka som inte köpt tvillingvagn och ångrar grymt på det (jag hatar att bära bebis i babybjörn/sling, mina axlar pallar ej).
Och vår tvååring kommer att vara för liten/omogen för att trava så långt under viss tidspress själv, sorry.
Syskonbräda är fan livsfarligt, sabbar hela tyngdpunkten på vagnen och inget Flingan skulle klara med sin mognadsnivå heller känner vi.
Så denna blir det! GÖÖÖTT!
Och tack för input.

Anna sa...

Det blir SKITBRA transportmedel! Ja ögonkontakt är ju fint, åtminstone vid högtsidsdagar meneh... jag tror inte att du är typen som kommer att packa termosen och ge dig ut på sextimmarspromenader varje dag...? (filåt)

e sa...

Om det inte är väldigt lång väntetid på vagnen så hade jag väntat med att köpa den tills den behövdes. Vi gjorde så (trots att alla sa att man MÅÅÅÅSTE ha syskonvagn när man bara har två år emellan) och är väldigt glada att vi aldrig behövde ha ett sånt åbäke. Visserligen köpte vi en ny vagn iallafall, eftersom vi hade fasta framhjul på den gamla och det var omöjligt att svänga samtidigt som man höll storebror i handen. Men det var väldigt skönt att kunna köpa en nätt singelvagn med ståbräda. Brädan användes flitigt i början men nu nästan inte alls - han vill helst gå själv. Det beror ju på vad man har för promenadmiljö till dagis också, men tänk på att storebror är en bra bit äldre när det väl är dags! Sen är förstås alla barn olika också, en del behöver ju vagnen även när de är äldre.

Babybjörn och sling förstår jag inte funkar men en bra ergonomisk sele är guld! Dyr investering men väldigt värt det för oss! Jag har använt vår mycket, till exempel i stan där vagnen mest är i vägen och i början var den nästan oumbärlig för att få händerna fria till storebror och ändå ha lillan med.

Personligen har jag lite svårt för våningsvagnar, men de är ju smidiga iaf. Men jag har lite känslan av att lägga bebisen i varukorgen och att det ska stänka mycket när det är slaskigt ute. Men de är ju väldigt populära så jag har säkert fel på den punkten! Det blir säkert bra hur ni än gör :-)

En Lisa sa...

Ögonkontakt = lite overrated? Ibland kan man få för sig att man är en dåååålig mor om man inte köper vagn med vändbart handtag. De flesta barn gillar att titta på mamma eller pappa. De flesta gillar också att se sig omkring i världen.

Observera också att det finns en anledning till att nästan alla kör med paraplyvagn i England (förutom då att de är lite slarvigare föräldrar vilket är något många svenskar tycks tro. Den anledningen stavas:vädret.
Nej det regnar inte hela tiden i England. Och när det regnar är det oftast kortare skurar, att jämföra med monsunregnen här i Göteborg. Not to mention snöslasket vi dras med några månader varje år.
Alltså - slaskrisken inte så stor.
Förlåt osammanhängande kommentar. Jag tycker de där vagnarna ser mysiga ut.

Amanda sa...

Som på beställning stötte jag på en exakt likadan vagn just nu i affären med 10-månaders + femåring i. Perfa! Fick även provköra.
Denna har fått högst betyg i brittiska Råd & Rön.
(Phil & Ted classic.)

Förutom det där störda med att det inte finns nåt 'tak'/skydd till bebisen. Men föräldern i affären hade sytt till typ en stor duschmössa och trätt på för tupplurar och väder & vind. När han inte hade på den låg bebisen ofta och kollade lite på honom, fast upp & ner då.

Anna, känner du mig eller nåt?
;o)

Amanda sa...

P.S: Det blir i princip aldrig slask här, i alla fall inte så ihållande som i Sv. I snö/köldknäpp kan man helt enkelt inte gå ut alls för snöröjning/sandning/saltning existerar ej.
Jag kör _aldrig_ i nåt annat än urban miljö + parker. Men det är trängre på bussar & i affärer och så. Vi promenerar sammanlagt minst 1 tim varje dag.

Jag kan inte minnas att jag själv satt i kärra så länge som dagens barn men det stör mig inte att dom gör det nu. Vilken förälder kan gå och såsa med en toddler på samma vis som för 35 år sedan liksom?

Sara sa...

Jag tror man kan köpa till suflett?

http://www.familjeliv.se/Forum-3-141/m53593281-1.html

Grattis förresten! :D

Amanda sa...

Tack Sara, det ska jag forska vidare i!