onsdag 1 september 2010

Jag kan när jag vill.

Redo för möte denna otippat somriga höstdag. Hörs senare.

11 kommentarer:

En Lisa sa...

verkligen jättejättesnygg!

blev så glad av förra inlägget om Simon Amstall. Han är en favorut sedan han presenterade Popworld. DET var längesedan. Kul att det gått bra för'n.

Arild sa...

Stiligt! Lycka till!

Anonym sa...

Fiiin du är. *smack'

J

Anneli sa...

Classy lady :)
Hoppas mötet går bra.

TUTT sa...

Ser man på.
Väldigt "Shut up, I am very busy and important!"

Madicken sa...

Hej Amanda!

Jag och en kompis ska i oktober hälsa på en vän i London. Tillsammans tänkte vi tre kanske göra en dagsutflykt till Oxford. Har du några tips på vad vi absolut på borde göra/se? (Det får vara turistigt och kliché.) :)

Tack!

Amanda sa...

Tack darlings!

Madicken, gör't! Bussförbindelsen 'Oxford Tube' är nog billigast kanske 200-250 kr t o r, går typ varje kvart från Marble Arch, tar 1,5 tim enkel resa, jag tar alltid den (orkar inte ta mig till tågstationen).
Att göra:
Saluhallen (The Covered Market) - strosa & spana in min favvoslaktare (känns igen på de halshuggna bloddroppande vildsvinen utanför). Kolla alla fina gamla skyltar. Luncha i nån av dom små traditionella 'sunk'caféerna med alla studenter, panchosar, professorer och posha fruar. Saluhallen ligger lite längre upp på High Street (där ni går av bussen).
Sedan via kullerstensgatorna med det stora observatorieliknande biblioteket/lässalen Radcliffe Camera till Blackwells legendariska bokhandel på Broad Street (stort helt OK Nero Coffee på andra våningen).
Och sedan liten vandring mot öl eller drink, antingen på 'Inspector Morses Bar' på lyxhotellet The Randolph med alla amerikaner, eller på puben The Eagle and Child (eller 'Bird and babe' i folkmun) lite längre bort, på 49 Saint Giles, där CS Lewis och JR Tolkiens skrivargrupp The Inklings brukade ha veckoträffar (jag hade valt puben även om den är sådär).
Det blir en lagom vända genom centrala Oxford också.

Christin sa...

Snyyyyggt Amanda! :)

Madicken sa...

Tack Amanda! Jättesnällt! Jag vet hur svårt det kan vara att ge tips om sin egen hemstad. Man blir lite blind för allt.
Jag har alltid varit intresserad av Oxford, och följde i sommar med "Lewis" på tv. Det gjorde intresset ännu större (lite mord är ju bara trevligt ...). ;)

Jag ska göra mitt bästa för att övertyga de andra om att Oxford is the place to go!

Amanda sa...

Definitivt värt en dagstutflykt om ni har möjlighet i a f! Men det är inte en supersnabb buss/tågresa, nej.

Ja Lewis har en del fina skådisar fast vi föredrar "gamla" Morse (när Lewis själv var yngre) - bättre intriger! Nästa gång dom spelar in ska jag tvinga dom att ta med mig och Felix som statister... ;o)

Madicken sa...

Jo, Morse hade sina fördelar, men tyvärr blir det ju inga flera sådana. (Men manusskribenterna är kanske vid liv?)

Jag blir nog aningen avundsjuk om du får vara statist i Lewis. Men att resa till Oxford bara för det är kanske lite väl fanatiskt?
Fast, om de nu plötsligt behöver en 25-årig tjej så kan du ju alltid tipsa dem om mig ... Hehe. ;)