onsdag 29 september 2010

Mitt mys.

Jajamän. En sån här klysch-mysig stund med varm co-co och tänt ljus unnar jag mig minsann varje daaag.

Not.

Men allvarligt - boken. Boken! Hitta vilse av Carin Hjulström.
Är helt gladchockad över att en tvärsäker drygpuppa som jag kan charmas av nåt nytt, inom en genre som inte alls är min grej.
Så här var det: Jag läste att smakprov från Carins bok och blev helt fast. Skickade värsta förnedringsmailet till förlaget och bara "Pleease kan jag få Hitta vilse, jag MÅSTE få veta hur det går för Frida, jag MÅSTE."

Sedan tycker jag att det är lite kul att både min hjältinna (Maja Grå) och Carin Hjulströms (Frida Fors) är hälften så gamla som vi själva.
Jag önskar att jag hade fått läsa om Maja och Frida när jag var strax under 20.
(Men även för en som flirtar med 40 går det mycket bra.)

2 kommentarer:

De kallar mig Skrållan sa...

Myspys!

Jag stod och tummade på "Finns inte på kartan" vid Willy's pockethylla igår - det är väl samma författare? De ser likadana ut i alla fall. Ställde tillbaka den och valde (något skamset) istället en deckare som enligt DNs recensent skulle vara "morbid" och ge "även de avtrubbade läsarna gåshud". Håhå-jaja.

Amanda sa...

'Finns inte på kartan' är första boken om Frida Fors.

Jag har inte läst men den fick fina ord och vann ett stort studieförbundspris för bästa landsbygdsskildring 2009.

JA det är lättsamt (skulle lätt kunna läsas som ungdomsbok/crossover) men drivet och välskrivet och ganska 'osynligt' skriver (I like) - och med en hel del djup och igenkänning som jag inte hade väntat mig.
Sen pluggar ju Frida till journalist och gör praktik i ettan och söker drömjobbet i tvåan och hela den biten gillar jag.
Pissar på 'Sofis värld' om man säger så.