lördag 27 november 2010

Är det bara jag?

- Som tycker att rosmarin förstör mer än det ger (i mat)?
- Som får ont i naglarna i typ två dagar av att gnugga bort nagellack? (Eller så beror det på mitt lama acetonfria "aceton".)
- Som är ärligt nyfiken på hur Peter Siepen betalar sina räkningar den här månaden? Företagsgig? Konferenciergrejer? Gör han sånt? Undrar hon lite oroligt.
- Som får rysningar och blir stelfrusen in i märgen av dessa fiiina viiita svenska adventspyntade hem (fattigmanssilver och vitt, tro inget annat)? HUR har denna stilrena sterila, ängsliga och kyliga inredningsstil kunnat bli så poppis i typ världens kallaste land?

21 kommentarer:

Anonym sa...

Han (Siepen) DJ:ar på Koriander i Karlstad den 18, men det är allt jag vet :)

Amanda sa...

Åhå, "DJ" asså.

Tänk, en annan minns ju när Peter Wahlbeck gästade Kronan i Vara.

(Och när en kedjerökande och sur Martin Timell kom å sölle kröna miss Jordgubbe.)

TUTT sa...

Nej, det är inte bara du som undrar över den inredningsstilen. Men rosmarin och flingsalt på ugnsrostade rotsaker, det är grejjer det. Lördagspöss!

Amanda sa...

Asså, när du säger det Tutt.
En kompis bjöd på en balja rostade nötter, salt och rosmarin (á la Jamie Oliver, har jag för mig). Det var sketagött! Speciellt om man hade uteslutit rosmarin.

Marie sa...

'amen äntligen! Upp till kamp mot vitt-vitt-vitt och chabby chick... hur förbaskat tråkig får man bli? Vad i hela friden är fel med lite FÄRG??

Nagellack = andnöd för naglarna. Använder *aldrig*. Otäck känsla.

Peter Siepen? Skulle jag förmodligen ta livet av om jag träffade honom i verkligheten. Störig.

Amanda sa...

asså, lite shabby chic har jag inget emot i vissa rum (speciellt eftersom vi bor i ett viktorianskt hus), men BARA vitt? whazzup with that?

Pernilla sa...

Håller med. Rosmarin är så överskattat.
Och japp. Det där vita håller jag också med om. Trots att mitt hus är väldigt vitt men det är för att vi väntar på att det ska sätta sig ordentligt, sedan kan det vara värt att tapetsera med dyra rullar...

Och Siepen har jag inte bekymrat mig om faktiskt. Är så glad att jag kan betala mina egna. :)

Men du. Jag läste klart. Jag tog mod till mig och läste klart. Shit vad bra! Scary, men fint. Och bra. Tack!

Amanda sa...

Tack snälla du!

Vi har också mycket vitt/beige, men också brunt, grönt & rosa. Och HEMSKT träfärgat trä.
;o)
Och många skabbiga hörn. Orka smorka vara "passionerad" när det gäller inredning liksom? Känns mest som felriktad kreativitet eller?

adrenalin sa...

"Speciellt om man hade uteslutit rosmarin" Där är jag med dig, rosmarin är INTE gott. Men timjan däremot! Peter siepen är lite småknäpp men väldigt snäll. På riktigt alltså. Han körde buss långt in i sin haltande karriär utan att tycka att det var under hans värdighet, killen är en överlevare, oroar mig inte ett dugg för honom ;)

Amanda sa...

Mmm, vår stora timjanplanta har varit med oss i typ 6 år, ÄLSKAR på smörgrillad kyckling.
F går och repar stora nävar och bara môlar in i käften.

Gött att höra om Siepen. Gillar'n på nåt vis. Känns som om man vill se honom i mer filmer, no? Är han judisk förresten? (vad den nu spelar för roll - bara nyfiken)

Yvonne sa...

Vi behöver mycket färger när världen utanför fönstret går i svart-vitt...inte silver och svart pynt! Timjan är godare än rosmarin...och salvia är INTE gott! :)

adrenalin sa...

Ja salvia är riktigt äckligt! Om han är jude vet jag inte, men det spekuleras säkert på Flashback.

Jessica sa...

Nu leker jag lite med tankarna kring den vita inredningsstilen: Inspiration från ett varmare land som Frankrike via Danmark och hit. Kontinentalt? Men. Haken är att man hoppar över ett viktigt steg. Det personliga. Det är en förtäckt personlighet att måla gamla möbler vita osv men i mina ögon ser det ändå likadant ut. Samma sak om det är scrapping eller vitt hem: ett uppdämt behov av kreativitet som startar där någon annan bestämt mallen?

Johanna Wistrand sa...

Jag förstår inte heller, vitt och silver tycker jag här nyårsafton till. Är dock less på det mörkgröna så jag kör vitt, rött, orange, lime och ceriserosa. Men granen får vara grön, om vi nu skaffar en.

Berit sa...

Har det samme forholdet til rosiner som du har til rosmarin. :)

Og hva? Liker du ikke kalde, hvite, minimalistiske interiører?

Da vil du kanskje like bloggen Unhappy Hipsters, som gjør narr av akkurat den stilen. :)

http://unhappyhipsters.com/

Husk: It's lonely in the modern world!

De kallar mig Skrållan sa...

För mig är rosmarin och lamm alldeles nödvändigt ihop, men jag kan inte med det exempelvis på potatis som vissa envisas med.

Amanda sa...

Intressanta tankar.

Jo jag kan visst gå med på lite rosmarin till lamm. Om jag kunde tåla lamm nuförtin bara. Hej kärringmage.

Amanda sa...

http://unhappyhipsters.com/

Ärligt, jag gillar mycket där. Maken ÄLSKAR den där danska stilen.

Jag skulle kunna räkna upp och dissa exakt vad jag menar (finns ju många som känner sig manade att blogga om sina viiiita hem) men det känns för taskigt. Fast googla "vackert vitt hem". De flesta bloggarna som kommer upp då har dock inte uppdaterats på ett antal månader. Jag misstänker att husens och bloggarnas ägare avlidit av akut depression.

Anonym sa...

Jag älskar vitt och avskalat! Jag har dock märkt att det blir ÄNNU snyggare om man smyger in rött som en accentfärg, bara pyttelite. Ett helrött julinferno är inte min grej :)

Är helt med dig vad gäller rosmarin btw ;)

Sofia

Amanda sa...

JA!
Älskar rött + vitt + träfärgat trä (och lite säckväv).

Malin, Costa Brava sa...

hahaha underbart. :) håller med!