torsdag 11 november 2010

Inspirerat av japansk


pop-estetik (Sanrio, någon?).

Lite spännande det där; hur butikskedjorna tänker på ett övergripande plan:
"Vad ska vi ha för olika huvudspår i år? Vilka slags 'linjer'?"
Lite sån inriktning var det på min gymnasielinje när det begav sig. Fast väldigt verklighetsfrånvänd, fattade vi ju efteråt när vi kom ut i arbetslivet.
(Reklam & Dekoration, Skara, 1989-91. Andra året fanns det en enkel dator, första året satt vi och RITADE alla fucking bokstäver under de grafiska design-lektionerna. Eller vaxade stencilerade bokstavskartor och satt och fepplade med skalpell och montering. Sedan reprokamera.
Gnuggisar säger du? Ja, i extremfall. Dyyyrt.)

Just pappershandelskedjan Paperchase (som nästan alla dessa julpyntsbilder kommer ifrån) lär vara duktiga på att anställa unga frilansande brittiska illustratörer och formgivare till sånt här, hur som helst.

4 kommentarer:

e sa...

ååååh, reprokamera. Vilka flashbacks! Det var liksom andra tider.

Amanda sa...

helt andra tider

och så nyss

Marie sa...

Du började alltså i Skara hösten efter att jag slutat ekonomisk linje. Hade ni nån Gustaf Ilves (eller nåt) som lärare? Han fanns nånstans på reklam & dekoration och var min handläggare under specialarbetet i trean. Allt jag kommer ihåg är ett par ENORMT buskiga ögonbryn och en massa hår i näsan :)

Specialarbetet skrevs för övrigt PÅ SKRIVMASKIN. "Datasalen" med dom svarta dataskärmarna och gröna bokstäverna var ju alltid uppbokad... Och detta är typ "bara" 20 år sen... man hissnar!

Amanda sa...

Gustaf pensionerades året innan jag började, platsen tillsattes av en obehörig 24-åring som själv gått samma utbildning.
Då fick man vara lite labråtta... men det gick ju bra ändå. Väldigt rolig tid.