måndag 6 december 2010

Hem till gården.

Min kompis har just köpt sig den här kåken i en by på landet och flyttat in. 40 minuters bilväg från oss. Efter 25 år som SATC-tjej i London, enligt mottot "Måste testa detta nu - hatar jag det flyttar jag igen". Jag tycker det är lite coolt. (Hon jobbar hemifrån.)

Vågar dock knappt visa bilden för E. Detta är nog något av hans dröm. Plus en jycke eller två. Men det är ingen realistisk dröm.
Att bo så med jobb och dagis/skol-kids, fan, man skulle ju aldrig ha tid att vistas där? Man skulle leva i bilen (bilarna!?).
"Mom & Dad's Taxi Service".

Nej, jag mässar på med mitt gamla vanliga: "Jag behöver ingen superkåk, jag vill ha 15 minuters promenad till centrala Oxford, fem minuter till vårdcentral, dagis, skolor och affärer".
Minimalt med stress och sjå.
Fast gärna en liten, liten täppa. Bara så dom kan plaska, och så man kan sitta ute och grilla korv och ta nåt svalkande. Hänga tvätt. Göra en snögubbe.

Jag hittade huset vi bor i nu och vi har inte ångrat oss.
Spök eller ej.

/Lantis no more
(Fast det var ju kul tills man var typ 9.)

8 kommentarer:

Annelie sa...

Jag drömmer om ett hus, framförallt för den lilla täppans skull. Jag drömmer också om att skriva på heltid. Istället för att ställa drömmarna mot varandra tänker jag: en sak i taget. Tiden att odla min trädgård är inte nu.

Anneli sa...

Jag håller med dig helt och hållet. Gångavstånd till det mesta är guld värt. Jag är en riktigt stadsmänniska.

Amanda sa...

Ett överkomligt boende ger ju ENORM ekonomisk frihet. DET är mycket värt det.

Men det är klart man blir lite huskåt ibland. Det är ju "inne" nu.

/Hej från smala spök-radhuset, perhaps not in the most charming part of town

Malin, Costa Brava sa...

Ja sitta o skriva spökisar i ett hs hela dagarna är nog många av oss som skulle vilja :)

Amanda sa...

It's a tough job, but someone's gotta do it Malin!

Annelie sa...

Jag bor inte heller i den charmigaste delen av stan. I alla fall inte om man frågar folk i allmänhet (men det brukar jag inte göra). De människor som klankar ner på min förort brukar vara samma som yttrar orden "bara" och "fyra miljoner kr" i samma mening, vilket tyder aningen skeva perspektiv.

Johanne sa...

Blir det någonsin rikigt lika ensligt på engelska landsbygden som på den svenska månntro? Befolkningen är ju så mycket större och ytan så mycket mindre.

Och det känns som det alltid finns en pub i närheten, även in the middle of nowhere (dvs Skottland).

Undrar "Uppvuxen i ödemarken, numera innerstadsbo"

Amanda sa...

Johanne, helt rätt tror jag, det blir aldrig lika öde/långt mellan folk. Och om det inte fanns en pub i alla fall 20 mins cykelväg bort från varje enskild individ tror jag inte det här landet skulle funka ...