tisdag 7 december 2010

Husligt, husligt.

Sockerkaka på 150 g smör, med klementin- och citronsmak.
Till en snäll snubbe (min!) som aldrig får den uppskattning som han förtjänar.

Fin dag idag. Sketen tisdag and all.

5 kommentarer:

Marie sa...

Gott! Men vad har du för tillbehör egentligen? Ser ut som grädde men ändå inte.

Amanda sa...

vispegrädde
(engelsk verkar vara lite fastare, eller så körde jag en sekund för länge ...)

Annelie sa...

Får mig att tänka på clotted cream. Vad ÄR det egentligen?

Amanda sa...

Jag skulle vilja säga att det är som ett mellanting mellan grädde och smör. Smakar lite nötigare än vanlig grädde och kan ha små fettpärlor i. Tydligen hettas mjölken upp och man tar tillvara på klimparna som flyter upp. Kom till för att den står sig lite bättre från att surna än "rå" grädde. Förr i tia.

Annelie sa...

Tack för klargörandet. Jag har undrat om det sedan 1994, då jag var på språkresa i Torquay och åt scones med clotted cream och jam.