måndag 20 december 2010

Smörkola = sex tummar upp.

Fast jag gör bara halv sats, det blir så det räcker ändå.
Går snabbare, och skulle man misslyckas så har man inte ödslat massa, massa ingredienser.
Lilla satsen når 128 grader på en kvart för mig.

Viker till en liten form av smörpapper, 15 x 15 cm, så dom blir tjocka å goa.
Har i några rejäla tag från saltkvarnen också.

4 kommentarer:

adrenalin sa...

så den är bra? då kör jag på det, har ingen termometer, så det får bli en kvart på din rekomendation.

Amanda sa...

ja mycket bra!
snåla ej på vanilj & salt (ta i det när smeten är i princip klar) bara

alltså, som vännen Jung Form sa förra året när jag inte hade termometer, man SER ju för fasen när det är 128 grader och 'kulprovsdax', man SER ju när det börjar karamelliseras - det blir lite blankare och trögare bubblor, lite mer gyllene

kör på 2 min till efter det

förra året blev dom 2% för hårda, detta år 1% för lösa och liiite sockerkristalliga, men hellre det.

adrenalin sa...

De blev perfekta, tack för tips om salt och 2 min extra, jag strödde valnötshack över...

Amanda sa...

Bra! Jag kände ett visst ansvar där asså.

Å vad gott det låter.

Jag gjorde en chokladvariant förra året också, drog i några rader 70%-ig Green & Black + ännu mer salt.