onsdag 15 december 2010

Tack för pepp

och uppmuntran under tidigare inlägg!
Efter en tuff natt och lugnande samtal med BB har Dr E har kört alla hemmatester som vi fått av MVC på mig nu på morgonen och jag är helt frisk.

Men jo. Om jag inte var så glad och tacksam och mååålfokuserad skulle jag nog känna mig lite självömkande idag. Det behöver absolut inte suga hästballe att vara preggo - men det kan göra det. Hur någon kan jobba normal heltid i tungt jobb, pendla, sköta om andra barn samtidigt ... övergår mitt förstånd.

11 kommentarer:

Marie sa...

Fattar inte heller hur folk kan jobba heltid och dessutom springa till tåget när de är på smällen. Det är väl inte många som har det så i o f s. Själv var jag ju inne på bb en månad innan han kom senaste gången. Och alla där var säkra på att "det inte skulle dröja längre än till måndag".

Ta det lugnt, inga promenader eller pulshöjande aktiviteter. Och du, efter vecka 32 producerar du inget nytt blod till bebisen, då ska du bara dra runt på det den redan har. Kanske blir en lättnadskänsla då - ut ur koman typ.

Lägg dig i soffan och be E ge dig din fina fina pepparkaka att festa på! Den är du absolut värd nu;-D

Amanda sa...

Bra att veta... Varje dag känns som en mini-seger just nu ärligt talat.
Tack!

Saltistjejen sa...

Jag vet inte om jag missat det tidigare inlägget men har du förvärkar eller vad????
Vilken vecka är du i nu?

Amanda sa...

Snart v 27

förvärkar så in i h-lvete sedan ett par veckor

men that's me, jag är "van" sen sist

30-nånting sa...

Åh jädrar vad jobbigt med förvärkar.

Jag har inga sådana, men jag tycker att det är lite kämpigt ändå så jag tycker att du är toppen som håller humöret uppe så pass.

Och jag pallar egentligen knappt att jobba 90% just nu, pendla och ta hand om min lilla skrutt - har inte mycket energi över när dagen är slut vill jag lova.

Amanda sa...

Det tror jag det.

Förvärkar är inte onda, bara obehagliga. Men igår körde det till på ett helt annat och läskigt bekant spark-på-pungen-vill-spy-och-måste-gå-in-i-mig-själv-sätt under natten - med tre minuters mellanrum. Lagom kaxig man blir då.

Johanne sa...

Åh, vilken jobbig natt du måste ha haft.
Och det låter kämpigt att ha förvärkar så länge.

När jag väntade barn blev jag ganska förvånad över hur lite hjälp det finns att få för vissa problem man har under graviditeten. Det verkar göras så lite forskning. Ändå förväntas man jobba på som vanligt "för att vara gravid är ingen sjukdom".

Hoppas att du får det lite lättare under månaderna som är kvar.

Amanda sa...

Tack!!
Vill inte gnälla egentligen ... det är ju så kort tid.

Johanne sa...

Men det är ju lite tabu att gnälla när man är gravid. Man ska vara så tacksam hela tiden. Och stråla.
Och visst är man tacksam. Det är ju inte alla förunnat att få barn.

Ändå är det otroligt jobbigt och snudd på skrämmande att märka hur hormonerna kan förändra till och med ens personlighet. Jag kände inte igen mig själv – och inte min man heller. Men redan en timme efter förlossningen var "jag" tillbaka, säger han.

Ibland behöver man få gnälla trots att man är tacksam.

Amanda sa...

Japp.
Och nu har jag gjort'et!
Tack för det.

Saltistjejen sa...

Oj förvärkar!!! Det är tidigt ja. Och riktiga sådana såklart inte ngn typ "Braxton Hixon eller vad fasiken de nu kallades?
Vila vila vila!!!!!
Kram!