fredag 28 januari 2011

Första tanken om Bibliotekstjuven.

Varför fnyser han "Men du kanske inte ens vet var KB betyder" till sin kvinna?

Alltså, skulle man inte veta vad KB är om man har två ongar och en kåk med en gubbe som forskat litteratur i Stockholmsområdet under 13 års tid?

Ska hon föreställa svagsint?
Nej, det ska hon ju inte.

Där blev det billigt. Billig gestaltning. Icke trovärdigt.
Där dog det lite för mig tyvärr.

6 kommentarer:

Arild sa...

Ja men är inte det sånt där man kanske slänger ur sig när man är riktigt sur på sin bättre hälft?
Åsså var han ju lite svagsint också...

Linda U sa...

Huh, klarade inte av den serien alls. Skäms-TV när det är som värst. Fast det var väl poängen, att man skulle må dåligt av hans beteende.

Marie sa...

Jag gillade bibliotekstjuven, riktigt mycket av någon anledning. Kan de inte ha levt i ett förhållande där de inte diskuterade saker alls då? Han var ju liksom inte en som delade med sig...?

Måste säga att det mest intressanta med bibliotekstjuven är att Peter och flera andra män jag pratat med, i liknande ålder med huvudpersonen har tyckt att det varit obehagligt och kan liksom inte se. Vad är det som gör det??? Medan kvinnorna inte alls känner samma sak.

Snygg du var på bilden efter intervjun med DN, förresten! Trodde du var i nionde månaden nu;-)?

Amanda sa...

Visst fanns det förtjänster! Jag gillade flera skådespelarprestationer. Men störde mig grymt på vissa detaljer. Som att ingen av de biblioteksanställda kvinnorna någonsin bytte kläder.

Annelie sa...

Jag gillade också bibliotekstjuven, men håller med om att porträttet av hans fru inte direkt var det djupaste och mest trovärdiga i svensk tv.

Anonym sa...

Det jag gillade var att den belyste klasskillnader inom den akademiska världen, om än på ett galet överdrivet sätt. Här i Sverige inbillar sig folk att alla är jämlika på universitetet, men jag har aldrig tidigare känt av så stora skillnader mellan folk som nu under mina år på universitet.

I övrigt fick man sitta med skämskudden framme!

Sofia