fredag 11 februari 2011

Älska the praktiska tantfrisyr!

Yess. Kom just från frissan. Denna gång hann jag i alla fall innan bebis.

Surt
det var sist då. Det var nog min tredje tanke när vattnet gick: "Neej nu kör det igång - och mitt hår är skit och nu kommmer det dröja månader innan jag kan fixa't".

Ytlish, ja.
Men det blir liksom sunkigt och körigt nog ändå allting. Under en period.
Gå UT? Vad är det liksom. (Jag var glad om jag hann borsta tänderna.)

Sköna Camilla Thulin blir ju vaaansinnig på att svenska damer vägrar Maria Callas-svall och klipper 'kort lättskött page' hela tiden.
Men jag säger bara: Camilla, om man inte har hårkvaliteten, vad ska man göra då? Råttiga extensions? Amen chict då. ORKA.

Jag ser ut som Robert Gustafssons Skövde-raggare i Torsk på Tallinn när jag har långt hår. Och där måste jag dra en gräns, för det räcker liksom med att jag låter som en Skövde-raggare kan jag tycka.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vet Camilla Thulin!!

Arild sa...

Jättefin mammafrisyr! Som sagt, har man inte ett tjockt hårsvall kan man väl inte ha hur långt hår som helst, det borde ju C.T. fatta också.
Och det är skönt att ha ett rätt kort barr när babyn börjar greppa efter det : )

TUTT sa...

Skövde-raggare är ju inte att leka med. He he he. Du är sketasnögg. Bra att du hann i tid. Jag satt hos frissan idag jag också - och läste reportaget om DEJ i Femina. Frisären var mäkta imponerad att vi bott ihop. Hö hö hö. Your success is shining a little bit on me, miss A!

Amanda sa...

Tack tack!
Nä men jag gillar Thulin, fast jag håller inte alltid med henne.

Framför allt tappar man ju typ halva sitt hår 6 månader efter en bebis och har man inte så mycket till att börja med blir det ju ... rätt markant då. Hej skalpen.
Kort = bäst.

Jessica sa...

"Your success is shining a little bit on me, miss A!"

Me to. ;o

Yvonne sa...

Om man har en bra hårkvalité kan man ju stajla med både kort och långt snyggt hår, men om man inte har det..tja, då får man ju göra det bästa av det. Schnögg frissa har du tycker jag. Och slingor är bland det bästa som uppfunnits (säger hon som är nyslingad!) Jag har ju axellångt tunt hår, men jag har vett att ha det uppsatt, annars är det raggar-varning ;)

momo sa...

Haha, undrar om det är något med vattnet i trakterna? Jag får också raggar-hår om jag sparar ut det... :) :/

Amanda sa...

Japp. Så här:

http://i.ytimg.com/vi/OGAoJfpw0VE/0.jpg

Terése sa...

Snyggo!

Helt rätt stuk.

Ps. Ordverr; 'fulect' som i; det är du inte. = )

Amanda sa...

Fänks hon.

Annika sa...

Du är skitsnygg. MEN - jag håller med Camilla Thulin.
Nu blir jag långrandig:
Min käre frisör, som hållit mitt långa hår vid liv genom fyra graviditeter och amningsperioder, säger "hår med dålig kvalitet får inte bättre kvalitet för att man klipper det kort". Det finns ju trots allt hårvårdsprodukter som hjälper håret att förbli snyggt trots hormonchocken det innebär att vara gravid och amma.
Det kan bli lite för mycket kort, praktisk frisyr, walking-skor och goretexjacka i Sverige, ibland...

Amanda sa...

Nope, det får inte "bättre kvalitet" för att man klipper det kort, det ser bara bättre ut tycker jag! Mer "frisyr".
:o)

Amanda sa...

P.S:
Jag uppväger förstörs genom att alltid klä mig fullständigt opraktiskt och glamoröst.
;o)

Pernilla sa...

Ha ha! Jag gjorde exakt samma.
Med ettan - hästsvans och oklippt i månader. Med tvåan - nyslingad och nyklippt (kort och praktisk liten rufsfrisyr) två dagar innan hon behagade göra entré. Ser oförskämt fräsch ut på nyförlöstbilderna. Med tvåan.

Och jag tycker du är jättefin!

Sigrid Drakhjärta sa...

Camilla Thulin har ju alltid håret uppsatt i hästsvans(!)
Då är din lättskötta page tusentals gånger finare! Du passar jättebra i kort hår!

momo sa...

Annika: Well, tunt hår med kass kvalitet slits som bekant fortare än tjockt med god kvalitet, alltså blir det fult efter en viss levnadstid - dvs längd. Detta oavsett hur väl man sköter det. Dessutom blir det ju allt svårare att försöka få något slags volym i testarna, ju längre de blir. Så jag tycker att din frisör uttalande visserligen är sant, men också pretty irrelevant.

(Och f ö är jag personligen GLAD över den svenska goretexkulturen, som får mig att känna mig lite mindre utseendepressad och håller mina fötter glada och friska. Alla kan inte vara lika kläd-, stil- och sminkintresserade som Camilla T. Lev och låt leva?)