måndag 7 februari 2011

Får jag bjuda

på en kravlös och spännande 6-minuters skrivövning till kaffet?
Gör den nu!
Finns här.

9 kommentarer:

caroline sa...

Vad kul!!! Jag skrev i nutid och tredje person....konstig blandning kanske....bra tankeställare det här med att verkligen tänka på vilket tempus man väljer eftersom texten upplevs olika beroende på det!!!

Sara sa...

Sådär ja! Tack för "fikan"! :)

tante jul sa...

Hihi, det var göy. Det ble datid for meg, gitt. Og förste person.

MikroMaude sa...

Jag ritade en bild istället :)
Också ett val.

/Anya

Marie sa...

Tack för det! Jag gjorde den som ett inlägg. Hade gärna tagit den där goda fikan till osså.

Eva sa...

Kul övning. Dåtid, tredje person.

Tänkte höra om du eller någon annan har hittat reportaget i boklördag på nätet. Har SvD hemma och hittar inte artikeln på DN:s websida.

Sandra sa...

Gillar sådana här övningar. För mig blev det imperfekt och faktiskt andra person. Räknar du andra person som en förlängning av första (eftersom man ju oundvikligen är i första person om man iakttar någon som 'du')? Nyfiken eftersom du inte hade med det som alternativ.
Jag började instinktivt skriva i imperfekt och det är också vad jag brukar hålla mig till. Men lustigt nog reflekterade jag över att presens nog borde passa bättre i en sådan här ögonblickstext. Jag tycker dessutom inte om böcker skrivna i första person (nyligen förvärvad irritation) och vill hellre skriva i tredje - men ibland får jag för mig att första ändå skulle passa bättre. Vad ska man gå på - känsla eller förnuft när man väljer ton för sin bok?

Angående Boklördag som kommenterades ovan så hittade jag det inte ens i papperstidningen i lördags, fast jag letade. Är det uppskjutet eller var jag bara ovanligt dum och missade helt?

Amanda sa...

Kul, kul!

Boklördag-grejen utgick tydligen p g av att underbara Lena Nyman gick bort (och fler kultursidor veks dit naturligtvis).

Det kan komma med nästa vecka, men osäkert.

Amanda sa...

"Vad ska man gå på - känsla eller förnuft när man väljer ton för sin bok?"

En blandning! Men mest känsla.