tisdag 8 februari 2011

Felix: Liten blev STOR.

Vecka två (som hade varit v 38 i magen) och vecka 11.
Sinnes.

ÅT. Det var alltså det han gjorde på de nio veckorna mellan bilderna: Lärde sig käka. Och tog igen för förlorad tid. (Och växte ur alla fina kläder utan att ha haft dom en enda gång, men vad gjorde det, så är det fortfarande.)
Fan vad lättade vi var.

Första två veckorna hade vi hembesök från vården varje dag för han var ju lite prematur och inte intresserad av att äta.

Fick rådet att stå med honom halvnaken ute i snöblasket med maten (ie jag) i högsta hugg för att han skulle 'söka tröst i något'. Ja herregud.

8 kommentarer:

30-nånting sa...

Åh herregud. Ja han växte verkligen till sig snabbt er sötnos. Härligt! Det ska vara lite hull på bebisar och toddlers.

Amanda sa...

Instämmer. Magra bebisar är nog bland det mest hjärtskärande som finns. (Visar inte de "värsta" bilderna.)

Cissi sa...

Det där ser ut som "resan" vårt andra barn gjorde, född i v 29+6, vägde 1500 gram, sen stack han spikrakt upp på alla kurvor i fyra månader och såg ut som er Felix. Senare fick han tyvärr problem med magmunnen och matintresset när han blev större, så nu är han en liten spaghetti. Och det är verkligen hjärtskärande, även med en mager 2,5-åring. :-/

Amanda sa...

Nej, stackar'n! Nåt som går att fixa senare? Nåt man 'växer ifrån'?

Jag har hört andra som sagt att bebisens ämnesomsättning kan bli lite fuckad när dom är prematura. Att det blir en snäv uppåtkurva sedan när dom väl börjar käka. Typ som en bantare som svultit sig ...
Och ja, magmunnen var definitivt svag, länge. Och så navelbråck på det ... sicket spyende. (PLus att vi säkerligen "övermatade" honom en del.)
(F är inte speciellt intresserad av mat nu heller.)

Cissi sa...

Magmunnen är stabil nu, matintresset är ..sådär. Men är han frisk äter han normalt, men han har *inget* extra att ta av när han är sjuk, men vi är inte så oroliga längre (även om man hellre har ett barn som faktiskt äter tex glass i alla lägen). Så det är ok nu.

Ni fick alltså också prova på kräkhelvetet med Felix? Usch och fy för svaga magmunnar! Om det är någon tröst så kom tredje barnet i normal tid och hans magmun verkar mer som den ska, inga spyduschar den här gången - hoppas att ni slipper det den här gången!

Amanda sa...

Japp.
Fast här i UK fick vi rådet att "alla" nyfödda har mkt svag magmun i början, bara att gilla läget typ.

Minns inte det som så dramatiskt i efterhand. Första dagissjukan dock - oj oj oj. Där fick immunförsvaret en chock + boost. Bra!

adrenalin sa...

Helt otroligt, du ser lite utpumpad ut på bild nr 2, inte så konstigt ;)

Amanda sa...

Japp. Konstigt nog var jag klotfet när jag slutade amma vid 5 mån, vägde mer än dagen efter förlossning.

Amma + Sömnbrist + Tidsbrist + Energibrist + Smådeppig/ensam = käka, käka, käka (skit)?