tisdag 19 april 2011

SVTs "Väsen"

har det otäckaste och snyggaste intro (och eftertexter) jag någonsin sett i en svensk produktion.

Vi kan om vi vill helt enkelt.

(Tack för tipset Johannes!)

5 kommentarer:

CECILIA sa...

Men hallå, hur gick det till när Greta kom? Eller har du redan berättat det och jag har missat?

Amanda sa...

tidig vattenavgång under natten

etablerade värkarbete i duschen medan familjen sov

tog sonen till dagis

högljudd bb-färd

10 timmars gafflande för mitt utlovade snitt under detta värkarbete (man menade att vaginalt var bättre för en 35-veckors)

fick till slut snitt när jag var helt öppen eftersom hon vridit sig otroligt dumt och typ fastnat
-all's well that ends well!

Amanda sa...

(fem timmars gafflande menar jag - E stack direkt från navelsträngsklippning för att hämta Felix - bra tajmat va)

CECILIA sa...

Men herregud människa, det värsta av två världar. Vilken dramatik det måste varit ändå, och mitt i allt IRRITATIONEN över att behöva tjata på ett snitt som du blivit lovad. Gillar det där med tajmingen av Felix hämntning, det var ju det du var mest orolig för. Som sagt, aöö well that ends well. Personligen blir jag så OERHÖRT belåten när saker ordnar sig. Blir alldeles varm och luddig inombords. Ordnung. Visa gärna fler bilder på ditt lilla väsen och dela för all del med dig av hur det är att vara tvåbarnsmamma. Egentligen. Börjar fundera på om vi ska ha en till eller nöja oss med en.

Amanda sa...

Alltså, det var grym 'back labour' denna gång (rygg mot rygg), förra gången var som lite mensy vid jämförelse om man säger så. Kunde verkligen inte röra mig eller hålla käft. Men jag var samtidigt så himla glad att hon fick den hormon/adrenalinrushen för jag vet hur mycket bättre en snittbebis mår av det. Och tokglad att det inte blev "instrumental delivery", för jag tror att den återhämtningen kan bli väl så mastig som efter snitty. För båda.
Det där med gafflandet respekterar jag lite, min läkare ÄR bra och han blånekade eftersom det fortskred så pass bra. Sen sprack tyvärr livmodern lite dumt under snittet för den var så förtunnad så i efterhand gjorde jag helt rätt som gafflade järnet. Det hade inte varit lätt att fixa om vi kört på med vag.