onsdag 20 april 2011

Tom?

De senaste fem åren har jag fått fem verk antagna.
Det betyder kanske inte att mitt livs samlade erfarenheter (0 - 33 år) ligger bakom de fem böckerna eftersom jag inte skriver självbiografiskt men ... möjligen lite så.


Jag är proppmätt på att resa och jag gillar inte att ta semester men nu måste jag börja fylla på mig själv på ett aktivt vis känner jag. Alltså:
- Läsa mer.
- Konserter.
- Gallerier och museum.
- Mer kompishäng!


Vad har jag har glömt? Vad inspirerar dig kreativt?
(Please, säg inte träning/springa bara.
Usch. Jag kan möjligen tänka mig en stilla promenad för att köpa glass. Man måste ju vara rädd om knäna va.)

18 kommentarer:

Malin sa...

Testa olika jobb och grejor. Relationstrassel. Facebook. Saker som man inte gillar att göra men måste. Funkar i alla fall inspirerande när man håller på med humor.
Det där lät ju jättetråkigt.
Jag har nog aldrig blivit inspirerad att skapa något av att gå på konsert eller museum, men det låter fint.

Ingela W sa...

Något som alltid brukar inspirera mig är att prata med gamla människor. Höra deras berättelser om livet. Jag blir alltid så inspirerad av själva livet då. Alla människor är så lika varandra känslomässigt sett, oavsett ålder. Man går igenom kriser och faser och glädjeämnen och det spelar ingen roll om det hände år 1920 eller 1985, i grund och botten är det samma upplevelse för alla. Äh, låter kanske flummigit, men det jag menar är att man lätt kan tro att saker och ting var så annorlunda förr, men när man hör gamla berätta märker man att det inte är så (förutom sakerna runt omkring då förstås, inte så mycket häst och vagn nuförtiden kanske). Jag tycker att det är häftigt. Människolivet är så pass intressant att det tål att upprepas gång på gång på gång trots att det är byggt på samma stomme för de flesta.

Cissi sa...

Radio! Och då menar jag konstigt nog inte Mix Megapol! ;-)

Men jag brukar ladda ned en massa program från/till Sveriges Radios app och lyssna på, jag lär mig massor. Häromdagen var jag beredd att starta världskrig efter att ha lyssnat på två avsnitt av "Heliga familjen" från 2008...

Och egentligen också tv-dokumentärer, men det kanske är svårare att få tag på.

Johanna sa...

Träning!! Moahaha. Men filmer och böcker och Robyns låttexter. Skilsmässor - rekommenderas dock inte men det genererar en hel del material. Relationer i allmänhet. Och tid att tänka på dem. Samt missnöje, att man inte gillar nåt / nån / sig själv.
Detta blev en småneggig lista men det är en mix av kul och jobbigt som ger konst, tyvärr kanske mest jobbigt, iaf för mig. Jag arbetar mest utifrån "får inte hända, hur ska jag klara av det"-trauman.
En nyfiken undran bara, hur kan du vara proppmätt på att resa? Hur mkt har du rest?

Anonym sa...

Det som inspirerar mig är när jag upplever saker som är så vackra att det gör lite ont inombords. Det är t ex vissa konstnärer, att se något vackert i naturen eller filmer.

Sedan rent arbetsmässigt blir jag inspirerad av folk som får saker att hända. Jag är själv ganska trögstartad, en grubblare som har mycket tvivel periodvis. Då är det alltid så uppfriskande med personer som "bara gör" saker. Sådana som vill peppa andra att få saker gjorda och arbeta hårdare och bli bättre. Låter det bekant ;)

Sofia

Amanda sa...

Fan vad bra, tack!

Radio, yess, hade jag glömt lite.
Och gamla, håller med, mkt bra.

Men allvarligt, konserter & gallerier är ju superinspirerande?!

Rest, tja, jo. Våra första år tillsammans (innan jag började spaaara min lön och plugga till illustratör på deltid) blev det en del, med E.
Frankrike, Spanien, Italien, Marocko, Sverige en hel del, USA en del, inom UK en del.
Kändes som att det var en tröst liksom. För att mina jobb var så jävla träliga. Har inte det behovet nu.

Malin sa...

Ja... jag låter som värsta kulturnollan hära. Men när jag ser fin konst så blir jag glad, men jag går inte hem sen och tecknar om konsten. Det blir ingen produkt av det liksom. Fint att en del kan slanga upp sig mot det där på nåt sätt. Anne Rice kanske såg en Nightwishkonsert och gick hem och skrev En vampyrs bekännelse. (Typ så tänker jag mig att denna kultur-inspiration funkar.)

Marie sa...

Shoppa då? Inspirerande, visst? Fast nä, kanske inte för skrivandet...

Museum andas ju bra historier. Håller med dig helt om det.

Markus sa...

Jag blir inspirerad av att åka kollektivtrafik och studera omgivningen. Det finns alltid någon spännande människa som man kan väva en historia om. Eller någon spännande konversation som man kan lyssna på. En dagsbiljett i kollektivtrafiken brukar vara en bra investering.

Amanda sa...

Å, håller SÅ med dig M.
Tågresor är grejen för mig.

Born to knit sa...

Om du ska ladda ner svenska podcasts så kan jag rekommendera Stil i P1. Om du inte redan har upptäckt det programmet.

Det brukar vara intressanta presentationer/minibiografier om människor som har haft med modeindustrin att göra på olika sätt (ibland väldigt långsökt). Men alltid väldigt fascinerande öden.

Pernilla sa...

Att höra halva konversationer. En fras som går förbi mig på en myllrande gata. Bara att se folk. Det finns så många roliga, konstiga, vanliga, fula, snygga och ja - you get it.

Anonym sa...

Läsa. Det enda som funkar för mig. Det andra (livet?) får liksom inte igång mig, det bubblar upp under resans gång. Sålunda. Jag skickar ngt att läsa på posten, hehe.

Springa. Pfh. Finns det något som är tristare att läsa än biljakter, så skulle det väl vara när huvudpersonen ger sig ut på en liten joggingtur.

Hälsar Malin P Giolito

Jag är En Lisa... sa...

Resor inspirerar mig men det spelar inge roll vart jag reser, det är själva miljöombytet och själva resandet i sig jag vill åt. Tågresor har ni redan nämnt. Sedan gillar jag att cykla för att hjärnan blir fri och det inte kan räknas som träning eftersom jag cyklar så sakta.
Något jag också kan bli grymt inspirerad av är att sitta på lite halvtrista föredrag med jobbet, då går jag igång och kommer på massa smarta lösningar på hur jag ska sköta mina egan uppgifter.
Konserter, absolut, de får en ju verkligen att känna livet i sig. men Spotify i lurar funkar också bra. Älskar dessutom BBC Radio 6 dokumentärer.

Mimmi sa...

Cafehäng med avancerad tjuvlyssning! Jag lyssnar helt ogenerat in på vad folk säger. Solglasögon eller en bok rekommenderas så att det inte syns att man glor....

Malin R A sa...

Musik. Promenad. Samtal. Meditation.

Urban sa...

Jag brukar säga att det egentligen inte behövs så mycket för att vara lycklig. Man behöver några vänner (en vän + en äkta hälft duger), en kladdkaka och en bergmanfilm.

Får lite fart på livsandarna igen.

U.J.

CECILIA sa...

Håller med Ingela. Snacka med gamlingar. Och invandrare. Människor som normalt inte ingår i din krets.