fredag 2 september 2011

Bleker tänderna

med skenor som käftis gjort för dyra pengar och 16%-ig gel.
SÅ värt!
Ilar det inte i underkäken en viss dag känner jag mig blåst.

E: "Men kolla Eric (Alex Skarsgård), han har SÅ over-done-it! Så får du INTE göra. Kolla, som Sooki, så ska du ha. Det ser naturligt ut."
Jag: "Ja fast du får tänka på att jag och 'Eric' har små skandinaviska griständer som inte syns hela tiden när vi pratar, vi kommer undan med mer. Sooki har neandertal-sockerbitar, charmigt, yes, men om de var blåvita istället för gulvita skulle det se stört ut."
E: "Ja. Okej. Men ändå."

[tre dagar och 12 kaffekoppar senare]

E: "Okej ... du kan bleka lite mer nu faktiskt."

11 kommentarer:

Ingela W sa...

Haha! Jag har inföskaffat samma sak, men än så länge bara blekt överkäken några nyanser, fick så outhärdliga ilningar att jag måste pausa. Men jag ska på't igen snart, ser ju inte klok ut när man ser underkäkens gula mot de lite mindre gula i överkäken... Jag ler sällan stort och flabbigt spontant nuförtiden... ;) Men bra effekt blir det sannerligen! Trevlig helg!

ARILD sa...

Haha! Jag tänkte direkt att lille Erik hade gjort nåt med tänderna. Baaad!
Själv är jag väldigt trött på mina gula betar, men å andra sidan vill jag inte försvaga dem med en blekning, så jag får väl hålla käften stängd helt enkelt.

Hanna Lans sa...

Åh, jag blekte för ungefär tio år sedan och blev så himla nöjd! Jag har aldrig haft supergula, men den lilla lilla skillnaden var underbar ändå! Jag har kvar skenorna och tänkte försöka mig på det igen. Efter några månader med floursköljning för att stärka.

Amanda sa...

Min tandhygienist sa samma, hon fick göra uppehåll för det ilade så. "Men jag är en sissy också", som hon sa.

Arild, känsligheten kan öka lite (går över) men det försvagar inte tänderna. Min käftis är superseriös och har patienter som hållit på med detta i 15 år, ie skenor + gel ett par timmar om dagen i ett par veckor vid behov. Frågade om han skulle låta sin dotter göra't, svar ja "fast det är ju en del krångel/obekvämt så kanske bara inför speciella tillfällen".

Dock rekommenderar han inte den där engångsgrejen när man belyser blekningsgelen i käften med laserljus eftersom det helt enkelt inte blir lika bra resultat men är lika dyrt, bara upp till två nyanser ljusare. Med gel + skenor hemma har du full kontroll, kan sluta eller köra ett par dagar till som du vill. Och sen köper du lite mer gel och kör en vända till nästa år, osv.

Men det funkar inte att gjuta egna billighets-skenor för de måste sluta tätt och inte läcka gel på tandköttet - det blir frätsår på fem sekunder.

ARILD sa...

OK. Klart jag skulle vilja, men det ilar ju i mina tänder redan nu, utan blekning... Te, kaffe, vad som helst, det liksom värker i framtänderna. Mycket obehagligt, indeed.
Jag kommer och kollar dina tänder på bokmässan, så då måste du le, Amanda!

Jag är En Lisa... sa...

Skandinaviska griständer...du är ju sjukt, roligt störd. Tur att du har vita tänder som väger upp. NU har även jag återvänt till bloggvärlden.

Amanda sa...

haha
ja jeflar vad jag ska le
wear shades säger jag bara
;o)

Lisa, äntligen!

catacombkitten sa...

Hej Amanda! Jag har just läst ut Döden på en blek häst och jag tyckte om den jättemycket! Den är en perfekt läsning nu när det börjar bli höst och det var en fröjd att läsa en berättelse som utspelar sig i en eftergymnasial skolmiljö. Jag läste Styggelsen för ett par år sen som kurslitteratur på en liten litteraturkurs med fokus på skräcklitteratur (en typisk 7,5 hp-kurs som Svenskt Näringsliv inte skulle gilla). ;)Hoppas att du skriver fler böcker om Maja Grå. Ha det fint! :) Hälsningar Ramona
PS. Du får gärna läsa min recension av din bok här: http://catacombkitten.wordpress.com/2011/09/03/amanda-hellberg-doden-pa-en-blek-hast/ DS.

Amanda sa...

Hej Ramona,
Å vad roligt, tack, jag blir jätteglad!

Nästa bok om Maja heter Tistelblomman och kommer ut i januari 2012. Här finns lite mer info om handlingen:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137137255

TUTT sa...

Kan vi inte få en före och efterbild på detta? Lite som när du går till frissan?

Amanda sa...

tutt, njä, äsch, har inte tagit nåt kort för det är liksom ett ongoing project, och ljuset i rummet påverkar så mycket, och så blir det ljusare fläckar när man är precis nyblekt som jämnar ut sig efter ett par dagar ...

Men det syns STOR skillnad, vet ej om nån annan skulle tänka på't men jag gillar't! Jag vill se ut mer som en seriefigur helt enkelt.