onsdag 28 september 2011

Dagens Att bjuda på sig själv.

Eftersom det är många kändisförfattare på Forum så kom det en kändisfotograf från en tidning och plåtade lite innan vår förlagsmiddag. De hade frågat och fått ja, och vi författare visste om det.

Givetvis ville de inte ha någon bild på mig.
Men jag vet inte, kanske var jag lite sprallig och glädjerusig från den härliga bloggträffen + tvåtimmarsfotograferingen jag gjort precis innan.
Hur som helst knödde jag mig fram och beordrade fotografen att ta en bild på mig.

Han (diplomatiskt): "Nja, kanske sedan, när du tagit av dig ytterkläderna och så. Det brukar bli bättre."
Jag (strängt): "Om den här vackra kappan duger åt tyska Vouge, som jag just gjort en photo shoot för (visserligen typ sant!), då duger den åt dig."

Han himlade med ögonen, log ansträngt och knäppte en bild utan att ens kolla.
Oh well, som man säger.
Vad gjorde du för "skönt" på mässan?

11 kommentarer:

Annelie sa...

Skönt gjort :)

Mitt "skönaste" ögonblick var nog efter ditt och Läckbegs seminarium när jag slängde fram min bok till Läckan och knäppte en bild. Har skrivit om det på Debutantbloggen (http://debutantbloggen.wordpress.com/2011/09/24/jag-och-camilla-lackberg-del-3/). Så här i efterhand kanske det inte var så värst intelligent. Men ganska kul ändå :)

ARILD sa...

Jag gick fram till Lasse Åberg och tackade för danserna på Statt 1985!
Nä, men tjeeena, sa han. Long time, no see.
Sen snacka vi lite om vad vi hade gjort de senaste 26 åren och kom överens om att inte låta det gå lika många år tills vi ses nästa gång.

(jo, men alltså...han tittade på mig, men var upptagen med att prata med någon annan. Annars hade han GARANTERAT velat prata med mig!)

Marie sa...

Han gjorde sitt livs misstag, den där fotografen. Fattar han inte hur stor du är/på väg att bli? Dummer skulle jag säga.

En arbetskompis till mig undrade vad jag köpte på bokmässan. Eöööhhh, köpte, sa jag. (handlade visserligen tre böcker) Tyckte att det var så stort att bara gå där, insupa atmosfären, prata med dig och vara på skrivareftermiddagen på världskulturmuseet.

Pernilla sa...

Jag antastade Magnus Uggla. Så ocharmig och tråkig. Jag antastade också Ildefonso Falcones. Så charmig och fantastisk. Kysste mina kinder. (Man gör så i Spanien).

pernillaalm.se sa...

Mäh. Jag fick fel namn. Fel blogg.

Gnestakänslan sa...

Faktiskt inget sånt den här gången (om jag inte räknar mötet med dig, och det gör jag ju egentligen), annars brukar jag alltid hovra lite runt David Nessle och Joakim Lindengren (Kapten Stofils skapare) och köpa signerade magasin till "min pojkvän"...

Tante Jul sa...

Hihi, jeg ser det for meg. Var det den fine Vivienne Westwood-tingen du liker så godt?

Amanda sa...

hehe
härligt

nej det var en längre sak med pälskrage

Michaela sa...

Beundrar ditt självförtroende! Nu tycker jag visserligen att det var helt berättigat (han kan inte ha varit så bevandrad litterärt, eller?), men jag skulle nog blivit skitledsen om ingen ville fota mig.

Michaela sa...

Men guuud, jag menar förstås att det var berättigat av dig att tvinga honom ta en bild! Inte att det var berättigat av honom att inte fota.
När jag läser igenom det nu ser jag att det kan misstolkas. Gud vad pinsamt.

Susanne B sa...

Helt rätt replikerat :-)

Mitt ROLIGASTE bokmässögonblick dokumenterades på bild. Och bloggades upp. Jag insåg plötsligt hur lik jag är Mike Myers!

Det var roligt att träffa dig "på riktigt". Som hastigast!