söndag 18 september 2011

Dagens engelska husman.


Bangers & mash.
(Inkl störda mängder riven ost i moset. Jag säger störda.)

Mm, vi är inte kosher i detta hus direkt. Alls.
Och engelsk delikatesskorv på fläsk luktar verkligen GRIS, den luktar som landet. Samma med bacon. (Viskar: I Sverige tycker jag att vissa fläskprodukter inte luktar gris, men grisbajs. Uhä.)

Men jag vet, det låter så J-LA äkligt - men det är det inte. Man får värsta cravingen. Jag fattade att jag började bli ganska engelsk när jag satt på planet till Sverige en gång och fick extrema lukt- och smakhallucinationer och nästan började lipa i min längtan efter denna goa goa greaskörv.

5 kommentarer:

Monica O Kolkman sa...

Trots 2 år i England är detta kulinariska underverk något jag helt har missat!

Annika sa...

Klart det ska lukta kött. Och bangers and mash, det är ju bara så otroligt gott! Som tur är finns Taylors and JOnes i Stockholm, på Hantverkargatran, med sin a grymma korvar. Samt en del andra utvalda ställen som kan sina saker. *dreglar*

Amanda sa...

Allvarligt, nu rinner snålvattnet till här trots att jag just ätit detta.

Monica, det kanske är lite regionalt betonat? Här i vår saluhall i Oxford är det värsta korvbonanzat.

Tante Jul sa...

Jeg får bare assosiasjoner til Blazing Saddles:
"Would you care for another Schnitzelgruben?"

Amanda sa...

hahaha
*älskar mel brooks, esp High Anxiety*