lördag 17 september 2011

Det finns platser

som passar sådana som jag lite extra bra.
Skräckvåg är ett nystartat litterärt kollektiv för - you guessed it - skräckskribenter.
Spana in.
Gå med.
Go a little bit mad from time to time.

5 kommentarer:

Simona sa...

Alltså. Det är något med skräck. Jag älskar det här med arketyper. Hur vissa saker liksom finns inne i oss och gör oss skräckslagna. Hur vi alla har våra ömma punkter där skräcken kan komma åt. Hade den här diskussionen med dotter, snart 12, när hon blev rädd för något - jordens undergång tror jag att det var - hur vissa berättelser handlar om sådant som vi är väldigt rädda för. Skräck är en kraftfull känsla och vi har ju en tendens att TRO på kraftfulla känslor.

Och vilka underbara bilder det var på skräck-sajten. En av dem påminde om en scen i Black Swan, när Natalie Portman förvandlas till den svarta svanen och all hennes ursinne släpps lös.

Ses snart!

Amanda sa...

Mmm, det här kan jag prata om hur länge som helst Simona ...

Och du som kan det där med hövvet på folk känner säkert till teorierna om skräckparadoxen, ie varför kan man finna vidriga saker intressanta och nästan underhållande?

Jo, det kittlar ju något. Adrenalinet. Fly- eller fäkta-instinkten. Och det finns något i vår uppbyggnad tror jag (och de som jobbar med skräckparadoxen); en psykologisk vinning i att studera vidrigheter "på tryggt avstånd". Att exponera sig för sånt.
För om man själv skulle hamna i en skräcksituation (faktiskt inte helt är ovanligt, och framför allt inte förr när livet var hårdare) så har man liksom "övat"; visualiserat situationer och beteenden, som sportpsykologer skulle säga.

Sedan finns det andra som går igång på aktier eller bungyjump eller golf.

Simona sa...

Oooh, jag kan oxå prata hur länge som helst om detta, hoppas vi hinner göra det på bokis, nu MÅSTE jag skriva. Romantik. Floskler. Klyschor.

(Är jättejätterädd för vad du ska tycka om min bok. Det är bara att HÄRBÄRGERA, som vi säger i branschen)

Amanda sa...

Varför rädd?
Verkar jag så j-la sträng & snobbig & elak?

Simona sa...

Näe. Du verkar jättesnäll.