torsdag 10 november 2011

Man ska inte gnälla

men är det bara jag som tycker att den hyggliga sovrutinen man hade kraschar totalt i och med tannabrytningen?
(Som i o f krockat med första stora höstförkylningen för lilla G?)

I natt gick jag och la mig 22:00 och var uppe och vankade med henne, gallskrikande trots maxdos painkillers + nattamat,
23:30 - 01:15
02:00 - 03:00
05:00 - 07:00
när jag släpade mig ner till E & F och sa "TA HENNE (innan jobb/dagis) JAG MÅSTE SOVA EN TIMMA JAG ÄR REDO ATT DRÄPA MIG".

Adrenalinpåslaget i ens egen mage efter allt det där skrikandet alltså. Man mår ju illa. Somna om själv efter ett sånt race (eller tre)? Ööö, nä.
Empatin för hennes plågor? Sjunker, tyvärr. I takt med att timmarna går. Man avskärmar sig? Och skäms.

I vanliga fall räcker det att buffa'na lite när hon vaknar. Kanske en liten slurk vid 2 - 3-tiden fortfarande men somnar om bra.
(Hon sov som regel 19:30 - 06:30 med max en timmas vakentid under natten - men den tiden kanske är förbi nu?)

Jaja.
Hon lever och jag med.

13 kommentarer:

Tante Jul sa...

Jeg føler med deg, og kjenner det igjen. Mine våkner FREMDELES opptil flere ganger per natt, og selv om de stort sett kan redegjøre for hva som er galt, og selv om de stort sett sovner igjen på en halvtime, så er det to av dem og bare en av meg, og altfor få timer å ta igjen tapt søvn på.

Amanda sa...

Tack!
Ja herregud, när man är själv med TVÅ.
(INte för att jag varit det så mycket som E - hej bokmässan - men ändå).

Om EN unge blir riktigt sjuk är det ju vidro att inte vara två som hjälps åt.
(En som tröstar/duschar kräks och en som städar rummet & sängen.)

Andrea sa...

Mantra: This too shall pass.

Lillasyster hade en period härom månaden när hon varje natt vaknade glad i hågen och ville leka. (sammanföll också med tandsprickning och de första stegen) Det var bara upp och kånka som gällde. Vissa nätter var hon riktigt billig, kan jag säga. Men som sagt, det var övergående.

cyndi sa...

Ska man inte gnälla?
Hur överlever man då?

CECILIA sa...

Save our Sleep, Tizzie Hall. Min bibel, följer slaviskt och ongen har sovit 19-7 sedan hon var 3.5 månader. Enda gångerna hon vaknar på natten är när hon är sjuk, men knappt ens då.

Jag är En Lisa... sa...

Vad heter den där bästa tandsprickningssalvan i lila tub? Vi var helt beroende av den en period och langade till hela bekantskapskretsen eftersom den inte säljs i Sverige. Bättre (och mildare) än vanliga Alvedon då salvan ger effekt meddetsamma.

Amanda sa...

Tack!
Ja den däringa gelen ja ... högre procent alkohol än konjak ... hon tokspyr, speciellt när hon dessutom är hostig (no shit).

Mister då maten i magen/mättnadskänslan ... kan inte sova p g av det ... hmmm.

Cecilia, kollade upp & följde, funkade so/so, dock väldigt liknande tricks vi körde med F (ie dreamfeeds) och på just honom var det toppen!

TUTT sa...

JAG BÄVAR.

Amanda sa...

Alltså Tutt, det är ju en rätt kort tid och inte alltid så här.
Men ... inte kul, nej.
Man blir liksom så svag, dum, sunkig, krasslig, ledsen. Ont överallt, även i hjärtat.

Terése sa...

Det enda man kan vara säker på är att allt förändras. Sömnbristperioder suger fetb**le. Känns som man har bomull där det förut satt en hjärna.

Jag har nåt vagt minne av att jag ammade sonen varannan timme i dryga året. Hur tusan fixade jag det? Nu blir jag halvinvalid och surhäxa när jag får mindre än sex timmar i följd.

FRIDA sa...

Jag känner med dig.

Kurar själv enligt Anna Wahlgren just nu och än så länge ser det mycket ljust ut.

Sleep here I come ;-).


Kram Frida

adrenalin sa...

Mina barn-nummer-tre-innan-det-är-försent svalnade betydligt. Fy för den lede för sömnbrist och skrikande ungar. Gnäll på du, du har min fulla sympati.

Amanda sa...

ja gud.
metoder är skitbra ... när dom funkar.
finns ju tyvärr inget universaaaaltrix men jag gillar ändå att det finns riktlinjer att testa när man själv sitter som ett utsketet päron och inte vet vad som är upp eller ner och har mist allt sunt förnuft.

Det som funkade på lilla F (modifierad Gina Ford/30-nånting-inspirerad/AW/3-minuters-blandning) funkar ICKE på lilla G. Hon har å andra sidan inget eget rum. Men mycket mer harmonisk och utvecklande vakentid.